Gazete Vatan Logo

Doğu Akdeniz’e Arap turist bereketi

Suriye ve Lübnan’la karşılıklı olarak vizelerin kaldırılmasının ardından Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Akdeniz’de özellikle sınıra yakın illerde turizmde ve ekonomide önemli bir canlanma görülüyor.
Yaz sezonu boyunca Mersin’e gelen Arap turistler, tarihi ve turistik mekanları ziyaret ederek, gezdikleri ve konakladıkları yerlerde alışveriş yaptı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye ile başta Suriye olmak üzere bazı Ortadoğu ülkeleri arasında karşılıklı vize uygulamasının kaldırılmasının, turizm amaçlı seyahatleri olağanüstü artırdığını söyledi. Aşut, Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep’in özellikle Suriyeli ve Lübnanlı turistlerin uğrak yeri haline geldiğini belirtti.

Fransa’ya Ro Ro seferlerine kısıtlama

Türkiye’den, Fransa’ya yapılan Ro Ro seferlerine, Fransa Hükümeti tarafından kısıtlama getirildiği bildirildi. UND Deniz Taşımacılığı Operasyon Müdürü Levent Şinel, Fransa Hükümeti’nin çıkardığı yasayla Türk römorklarının Türk çekicilerine kısıtlama getirdiğini belirtti. Bu yasayla, römorkların Türk çekicilerle değil sadece Avrupa Birliği’ne üye ülkeler ile Fransa plakalı çekicilerle Fransa’ya giriş yapabileceğini bildiren Şinel, yasa nedeniyle bir süreliğine Fransa’ya yapılan seferlerin durdurulduğunu söyledi.

Şinel, “Fransa hükümeti bu yasayı 15 Kasım’da çıkardı. O tarihten beri Fransa’ya yapılan Ro Ro seferlerini durdurduk. Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürmekte ve Fransa hükümeti ile görüşmekte. Şu anda geçiş belgeleri mevcut değil. Bizde görüşmeler sonunda bakanlıktan gelen yanıta göre hareket edeceğiz” dedi.

Akport Satış Direktörü Mehmet Bosna da, Fransa’nın Toulon şehri ile Tekirdağ arasında yapılan seferlere, Fransa Hükümeti’nin 15 Kasım’da aldığı kararla kısıtlama getirdiğini bildirdi. a getirdiğini ifade etti.

Tekirdağ’ın Ak Port Limanı’dan Fransa’nın Toulon ve İtalya’nın Trieste limanlarına yaklaşık bir yıldır Ro Ro seferleri yapılıyor.

Haberin Devamı