Gazete Vatan Logo

Doğu Afrika’ya 1.1 milyar dolarlık temel

Doğu Afrika’nın en hızlı tren hattı projesinin ihalesini kazanan Yapı Merkezi, 1.1 milyar dolarlık projenin temelini attı.

Doğu Afrika’ya 1.1 milyar dolarlık temel

Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu ortak girişim, Tanzanya’da inşa edilecek şehirlerarası ilk standart açıklıklı ve elektrikli raylı sistem olan Darüsselam-Morogoro Demiryolu Projesi, Darüsselam’ın ticaret ve turizmde atılım yapmasını sağlayacak. 5 kısımdan oluşan hat tamamlandığında Uganda, Ruanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Tanzanya’yı birbirine bağlayacak ve Doğu Afrika’yı Hint Okyanusu’na açacak.

160 km hızla gidecek

Anahtar teslim olarak inşa edilecek proje kapsamında Darüsselam-Morogoro arasında tasarım hızı 160 km/s olarak inşa edilecek 205 km tek hat ile demiryolunun tüm tasarım işleri, altyapı inşaat işleri, ray döşeme, sinyalizasyon, haberleşme sistemleri, yedek parça temini, elektrifikasyon ve personel eğitimi bulunuyor. 30 aylık proje süresince toplam 33 milyon metreküplük kazı işi yapılacak. 96 adet 6 bin 500 metrelik köprü ve alt-üst geçitler, 460 adet menfez, 6 istasyon ve tamir bakım atölyesi inşa edilecek. Darüsselam-Mwanza arasındaki 1.224 km uzunluğunda yüksek kapasiteli demiryolu yatırımı, 5 aşamaya bölünüp ihaleye çıkılmıştı. Yapı Merkezi liderliğindeki ortak girişim Darüsselam-Morogoro kesimini inşa edecek.

Haberin Devamı