Gazete Vatan Logo

Doğrudan pazarlamanın yıldızları belli oldu

En Cesur Müşteri Ödülü’ne, doğrudan pazarlama çalışmalarına yönelik uygulamalarıyla, P&G layık görüldü...

DPİD’in (Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği) bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Doğrudan Pazarlama Ödülleri” 22 Ekim 2008’de Borusan Otomotiv İstinye’de gerçekleştirilen muhteşem bir gece ile sahiplerini buldu. Geveze’nin keyifli sunumu ve özel şovunun yanı sıra çeşitli sürprizlerle renklenen gecede ilk kez marka sahipleri de ödül alırken, geceye katılan şanslı konuklar helikopter ile geceye doğrudan ulaşma ayrıcalığını yaşadılar.

Ödül töreninde konuşan DPİD Başkanı Sanem Oktar, “Doğrudan pazarlama sektörü, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyüyen bir sektör. Yaptığımız araştırmalar pazarlama bütçelerinde yüzde 31 payla doğrudan pazarlama reklamdan sonra en çok kullanılan pazarlama yöntemi olduğunu gösteriyor. Kriz döneminde olmamıza rağmen pazarlama faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Yaratıcılık açısından da sektör oldukça başarılı, uluslararası standartlarda projeler üretiyor. Biz de DPID olarak bu sureci desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez Doğrudan Pazarlama Ödülleri’ni başlattık. Amacımız gelecekte uluslararası platformda da projelerimiz ile başarılar elde etmek” dedi. Gecenin onur konuğu FEDMA (Federation of European Direct and Interactive Marketing) Pazarlama ve Üyelikten Sorumlu Müdürü Jorgen Andreassen ise pazarlamanın vazgeçilmezi Doğrudan Pazarlama’nın öneminin dünyada her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Türkiye’nin bu yöndeki başarılı çalışmalarını yakından izliyoruz” dedi.

Toplam 126 projenin yarıştığı 13 kategoride 33 ödülün verildiği gecede kategori birincileri olarak Interaktif Pazarlama ana kategorisinde Mobil Pazarlama’da Project House “Petrol Ofisi 1500 Laptop Kampanyası” ile, Internet Tabanlı Pazarlama’da Youth Republic “İşten Ayrılan Kişinin Gözünden İş İlanı: Fikir İnsanı” Kampanyası ile, Veri Tabanına Dayalı Pazarlama Ana Kategorisinde Doğrudan Postalama’da Proximity İstanbul, “Concept Işığı Kampanyası” ile, Sadakat Kampanyası’nda Directcom “Sadakat Kampanyası” ile, Satış Noktaları Pazarlama Ana Kategorisinde Tanzim Teşhir Uygulamaları’nda Tribal, Barrilla Gıda Kampanyası ile, Mağaza İçi Uygulamalarda Ekom Barilla İtalyan Mutfağı Kampanyası ile, Etkinlik Pazarlaması ana kategorisinde lansmanlarda DSM, City’s Nişantaşı AVM Açılışı ile, Özel Etkinliklerde DSM J&B Start a Party at Kapadokya, Promosyonel Pazarlama ana kategorisinde Çekilişler ve Ödüllü Kampanyalar Kategorisinde Point Organizasyon Exi26 Avrupa Macerası ile, Satış Teşvik Kampanyası Kategorisinde Fikrimühim “Carte d'Or ile Farklı Lezzetler Kampanyası” ile ödüle hak kazandılar . Gecede ayrıca En iyi Entegre Doğrudan Pazarlama Kampanyası Ödülünü CreZone, Eternity Ev ve Yaşam Gereçleri Kampanyası ile alırken, En Başarılı Küçük Bütçelerle Sihirli Sonuçlar Ödülüne Youth Republic “İşten Ayrılan Kişinin Gözünden İş İlanı: Fikir İnsanı” layık görüldü. En cesur müşteri ödülünü ise P&G aldı.

Pazarlama sektörünün gelişimine katkıda bulunmak, özgün çalışmaları belgelemek ve uygulamalardaki kaliteyi arttırmak amacıyla DPİD tarafından düzenlenen Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nde ticari etkinliği yüksek, ölçülebilir, sonuç getiren kampanyalar ödüllendirildi.

Yarışma jürisinde, DPİD üyelerinin yanı sıra, Reklamverenler Derneği, Reklamcılar Derneği, Reklam Yaratıcıları Derneği, IAB, İletişim Fakülteleri’nden öğretim görevlileri, medya kuruluşları temsilcileri, FEDMA ve John Caples ödüllerinden bir kişi olmak üzere toplam 20 kişi görev aldı.

Kitlesel iletişim araçları dışındaki mecraları kullanarak hedef kitle ile marka arasında ilişki kuran, satın almaya teşvik eden, interaktif, somut, katılımcı ve sonuçları ölçülebilen pazarlama faaliyetleri olarak tanımlanan doğrudan pazarlama konusunda çalışmalar yürüten ve halen 35 üyesi bulunan DPİD (Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği) Eylül 2005’ten bu yana faaliyet gösteriyor. Doğrudan pazarlama sektörüne vizyon kazandırma, sağlıklı büyümesini sağlama, sektör çalışanları arasında iletişim kurarak hizmet kalitesini yükseltmek ve haksız rekabete karşı mücadele etmeyi hedefleyen DPID’in başkanlığını Sanem Oktar, ödül komitesi başkanlığını ise Eser Hakim yürütüyor.

Haberin Devamı