Gazete Vatan Logo
Magazin Dogmodeller ve aileleri

Dogmodeller ve aileleri

Elif Boyner, Pia Hakko, Deniz Marşan, Raisa Vanessa Sasson ve Özgür Masur Vogue Türkiye Eylül sayısı için en değerli dostlarıyla kamera karşısına geçti. İşte sanat ve moda dünyasına yön verenler isimlerin ilham kaynağı köpekler...

Dogmodeller ve aileleri

Raisa & Vanessa Sason ve Bambam & Mogli

Moda tasarımcıları & Çov-Çov ve Golden Retriever

Nasıl tanıştınız?

Londra’da okuduğumuz dönem İstanbul’a tatil için döndüğümüzde havaalanında bizi karşılayan bir tüy yumağına aşık olduk. BamBam annemizin bize sürpriziydi. Mogli ise kuzenimizin bize yolladığı bir barınak post’uyla karşımıza çıktı, ona da aşık olduk ve ailemize katıldı.

Size ilham veriyor mu?

İkisi de bizimle her gün işe geliyor. Onları gezdirmek için yaptığımız yürüyüşler sayesinde işleri ofisten uzaklaşıp düşünecek zaman yaratıyor bu. Onların ofisteki varlığı olmasa daha stresli olabilirdik.

Deniz Marşan ve Defi

Room Teşvikiye Kurucu Ortağı ve Stil Danışmanı

Nasıl tanıştınız?

12 sene evvel Kapalı çarşının yanında hayvan pazarı vardı. Uzaktan bir köşeye atılmış şekilde Defi’yi gördüm. Oradaki her köpek kötü durumdaydı ama o daha da minicikti ve diğerlerinden uzakta, ölüme terk edilmişti. Meğer gençlik hastalığı varmış. Kurtulmaz deniyordu ama kurtuldu ve bizimle.

Sana ilham veriyor mu?

Öylece duran, benden başka kimseyle haşır neşir olmayan nevi şahsına münhasır köpeğimin, varlığı yeter!

Haberin Devamı

Özgür Masur ve Tarçın

Moda tasarımcısı & Cavalier King Charles

Nasıl tanıştınız?

Onu daha üç aylıkken barınağa vermek isteyen bir kadından kurtardım.

Tasarımcı olarak sana ilham verdi mi?

İlhamdan çok yaratım sürecinde gerginliğime huzur oldu. Bebekliğinden beri her zaman çevremde. Geldiğimiz son nokta şu: Telefon görüşmelerimde sanki onunla konuşuyormuşum hissediyorum, çünkü bayağı gözünü dikiyor ve dinliyor.

Elif Boyner ve Frida

Sanatçı & Rhodesian Ridgeback

Nasıl tanıştınız?

Bir arkadaşımızın çok sevdiği köpeği yavrulamıştı. Frida o kardeşlerden biri.

Hayatında sebep olduğu en temel değişiklik?

Daha planlı programlı, daha sorumlu ve daha mutlu yaşamamı sağlıyor.

Sana ilham veriyor mu?

Frida ile aynı cinste köpekler var ailemizde. Hepsi daha bir sofistike duruyor ve ağırbaşlı davranıyor. Zaten Rhodesian Ridgeback avcıdır; mesafeli, sert görünümlü, dinamik ve korumacı bilinir. Frida ise başına buyruk, komik, büyümeyen yavru gibi. İşlerime de muhtemelen ilham veriyordur..

Haberin Devamı

Pia Hakko ve Popi

Pop.See.Cul Kurucu Ortağı ve Kreatif Direktörü & Maltiz

Hayatında sebep olduğu en temel değişiklik?

Hayatıma huzur, sakinlik ve düzen getirdi. Daha fedakar bir insan yaptı beni.

Sana ilham veriyor mu?

Pop.see.cul’ın koleksiyonunu hazırlarken (özellikle sloganlı tişörtlerini) espri anlayışımın yüksek olması gerekiyor. Popi beni zaten hep güldürdüğü için, bu işime de yansıyor. Ortağımla triko koleksiyonumuzu hazırlarken “Popi gibi yumuşak, rahat hissedebileceğimiz, o samimiyeti veren bir doku olsun” dediğimiz oldu mesela!

Banu Bölen ve Ines

IMG-Doğuş Moda Direktörü & Doberman

Hayatında sebep olduğu en temel değişiklik?

Öncelikle bir değil, iki köpek annesi oldum. Bir de Jack Russel’ım var, Spot. Herkes doberman deyince irkilir; Ines hepimize dobermanların yumuşak ve sevecen olduğunu gösterdi. Beni de, Spot’u da yumuşattı.

Yaratıcı işlerle meşgul olan biri olarak sana ilham verdiği oldu mu?

Ines çok güzel ve zarif. Eli kolu, oturuşu balerin gibi. Ama bir o kadar da kusurlu. Bir bacağı kırılmış, çarpık. Kulakları, kuyruğu kesik değil. Bu, benim genel olarak işe bakış açıma ilham veriyor. Sonsuz mükemmelliği yakalamaya koşmuyorum artık. Hatalar oldukça her şey daha gerçek.

Haberin Devamı