Gazete Vatan Logo

Doğduğu toprağa 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptı

Kale Grubu, 57’nci yaşını 45 milyon lira yatırımla kurduğu yeni karo fabrikasıyla kutladı. İbrahim Bodur, memleketi Çan’da 57 yılda 1.5 milyar dolarlık yatırıma imza atmış oldu.

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu, “57’nci Kuruluş Yıldönümü” ve geleneksel “Seramik Bayramı”nı yeni fabrikayla kutladı. Yıllık 21 milyon metrekarelik karo üretimi kapasitesine sahip Çan’daki 19’uncu Kale fabrikası, 45 milyon lira yatırımla kuruldu. İbrahim Bodur’un temellerini attığı grubun doğduğu topraklara yaptığı yatırımların tutarı da yeni fabrikayla birlikte 1.5 milyar dolara dayandı.

Sanayiye azalan ilgi üzdü

Açılışta bir konuşma yapan Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, “Biz sanayiye inanmış ve ona adanmış bir grubuz. Çünkü ticaret bireyleri, sanayi toplumları zengin eder. Son yıllarda ülkemizde sanayiye olan ilginin azaldığını görüp üzülüyorum. Ancak biz yolumuzda yürümeye kararlıyız. Bütün dünyada yeni ve iyi olan ne varsa bizim sanayimizde de olmalı. Kale Grubu olarak, açılışını yaptığımız bu tesiste de 160 metre uzunluğunda en son teknolojiye sahip fırınlar kullandık” dedi. “Ben bu fabrikanın bahçesinde büyüdüm, oğlum İbrahim de bu fabrikalarla birlikte büyüyecek” diyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

Hayaldi, gerçek oldu

“İbrahim Bodur’un hayaline inanarak el ele verenler sayesinde, geride bıraktığımız 57 yılda büyük başarılara imza attık hep birlikte. O günden bu yana Çan’daki fabrika alanına ve bölgeye yapılan yatırım tutarı 1.5 milyar dolara yaklaştı. Değerli büyüğümüz, sevgili babam İbrahim Bodur’un bundan 57 yıl önce temelini attığı Kale Grubu, yatırımlarının tamamında sanayiye odaklandı. Hali hazırda seramikten, havacılığa kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren 17 şirketimiz ile doğrudan ve dolaylı olarak 10 bini aşkın insana istihdam sağlıyor, evlerine aş ve ekmek götürmelerine aracılık ediyoruz. “

Avrupa’da ilk 3’ün içindeyiz

Bugün Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci, Türkiye’nin en büyük seramik karo üreticisi olduklarını belirten Zeynep Bodur Okyay, şöyle devam etti: “Kaleseramik olarak dünya seramik ticaretinin yüzde 2’sini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Kalekim yapı kimyasallarında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde birinci, Avrupa’da 5’inci sırada. Havacılık ve savunma alanında yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak uluslararası alanda itibar kazandık.”

Haberin Devamı

Çan’daki 19. fabrika oldu

32 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve yıllık 21 milyon metrekare karo üretimi kapasitesine sahip yeni Kaleseramik fabrikası için 45 milyon lira yatırım yapıldı. Fabrika 20 bin metrekare günlük, 7 milyon metrekare yıllık kapasitesiyle üretime başladı. İlerleyen dönemde günlük 60 bin metrekare, yıllık 21 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaşacak. 80x80, 60x60 ve 45x45 olmak üzere farklı ebatta sırlı granit yer karosu üretimi yapılacak fabrika ile artan müşteri talepleri daha kısa sürede karşılanacak. İlk etapta 70 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak modern tesiste, üretim sürecine bağlı olarak ek istihdam olanağı da yaratılacak. Çanakkale Çan’daki Kaleseramik fabrikalarında, 50 değişik ebatta 1.900 çeşit yer karosu ve 60 değişik ebatta 2.200 çeşit duvar karosu üretiliyor.

Haberin Devamı