Gazete Vatan Logo

Doğan Yayın Holding'e ödül

Doğan Yayın Holding'e kurumsal yönetim ödülü
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde ilk kez verilen Kurumsal Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. ‘Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu En Yüksek Kuruluşlar’ kategorisinde TAV Havalimanları A.Ş. birinci olurken, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ikinci, Doğan Yayın Holding A.Ş. de üçüncü oldu.

‘Dengeler Nerede Oluşacak?’ başlıklı Kurumsal Yönetim Zirvesi, bugün, Conrad Otel’de düzenlendi. Zirvenin açılışında konuşan Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) Başkanı Tayfun Bayazıt, 2003 yılında kurulduklarını ve 450 bireysel, 12 kurumsal üyeleri bulunduğunu söyledi. "Kurumsal yönetim fantazi değil, bir gerekliliktir" diyen Bayazıt, 2011 yılı ve sonrasında Türkiye’de kurumsal yönetimin daha iyi anlaşılmasını umduklarını belirtti.

KURUMSAL YÖNETİM KURUM KÜLTÜRÜ HALİNE GELMELİDİR

Türk Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ise, "Kurumsal yönetim yaklaşımı 90’lı yılların sonunda yaşanan Asya finansal krizi ve 2000’li yıllarda şirketlerde yaşanan skandallar neticesinde iş dünyası gündeminde önemli bir yere oturdu. Kurumsal yönetim anlayışı şeffaf bir yönetim anlayışının uygulanmasını sağlıyor. Kurumsal yönetim, böylelikle güven olgusuyla paydaşlar arasına tercih ediliyor. 2008 yılından sonra krizin kurumsal yönetimin olduğu şirketlerin de iflas etmesiyle bize önemli bir ders verdi. Kurumsal yönetim, kağıt üzerinde olmamalı içselleştirilmeli, bir kurum kültürü haline gelmelidir. Kurumsal yönetim ile birlikte değişime ayak uyduramayanlar, dünya ekonomisine entegre olamayacaklardır, sistemin dışında kalmaya mahkum olacaklardır" diye konuştu. Türk Ticaret Kanunu tasarısını önemli bir fırsat olarak gördüklerini vurgulayan Boyner, "TÜSİAD olarak her platformda desteğimizi dile getirdiğimiz gibi, tasarının yasalaşması yönünde partilerin vardığı uzlaşı bizler için bir umut kaynağı oldu. Tasarının kanunlaşmasıyla birlikte kurumsal yönetim anlayışının şirketlerimizi de ve ülkemizde bir kültür olarak yerleşmesini sağlayacağın düşünüyoruz. Partilerimiz tarafından gösterilen bu irade ülkemiz yatırım ortamının iyileştirilmesi, dolayısıyla doğrudan dış yatırımların ülkemize daha fazla çekilebilmesi ve şirketlerimizin uluslararası piyasalardaki güvenilirliğini arttırılmasıyla sonuçlanır" dedi.

DOĞAN YAYIN HOLDİNG’E KURUMSAL DERECELENDİRME ÖDÜLÜ

Açılış konuşmalarının ardından panellerle devam eden zirvede, Doğan Holding Sermaye Piyasası, UMS/SPK Raporlama ve Ortaklıklar Gözetim Grup Başkanı Murat Doğu’nun başkanlığını yaptığı "Halka açık şirketlerde dengeler nerede oluşacak" başlıklı oturumun ardından ödül töreni gerçekleştirildi. "Kurumsal Derecelendirme Notuna Sahip İlk 5 Şirket" kategorisine giren Doğan Yayın Holding, Vestel Elektronik A.Ş., Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş., Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş.’ye ödülleri Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı tarafından verildi.

"Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu En Yüksek Kuruluşlar" kategorisinde birincilik ödülü TAV Havalimanları A.Ş.’ye giderken, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ikinci, Doğan Yayın Holding A.Ş. de üçüncü oldu. Doğan Yayın Holdin A.Ş. adına ödülleri Doğan Yayın Holdin Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy alırken, Yönetim Kurulu kategorisine verilen özel ödüle ise TAV Havalimanları A.Ş. layık görüldü.

Haberin Devamı