Gazete Vatan Logo

Doğan: O seminere Özkök de katılacaktı

Balyoz davasında beraat kararının temyiz edilmesine itiraz eden Çetin Doğan’ın dilekçesinde, iddialara konu olan plan seminerine dönemin Genelkurmay Başkanı’nın da katılmasının planlandığı hatırlatıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Balyoz Davası’nda aralarında Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 7 sanığa verilen beraat kararını temyiz etmesi, sanıkları harekete geçirdi. Sanıklar, avukatları aracılığıyla savcılığın temyiz başvurusuna itiraz etti. Yargıtay’a gönderilen itiraz dilekçesinde temyiz başvurusunun reddedilip, beraat kararının onanması istendi.

Askeri savcılık kararı

Haklarındaki beraat kararının temyiz edilmesi istenen Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Emekli Tümgeneral Behzat Balta’nın avukatı Hüseyin Ersöz, Yargıtay Ceza Dairesi’ne sunulmak üzere Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 26 sayfadan oluşan dilekçe sundu.

Plan Semineri’nin Kara Kuvvetleri komutanlığı’nın bilgisi dahilinde yapıldığı belirtilen dilekçede, “1. Ordu Plan Seminerine ’olağan teamül gereği’ Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün de katılması planlanmıştır. Ancak o günlerde Ankara’da ’01 Mart Teskeresi’ yoğun bir şekilde gündemi meşgul ettiğinden Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök seminere katılamamıştır” denildi. Seminerde darbe planı yapıldığı iddiasının ciddiye alınacak bir tarafı olmadığı ifade edilen dilekçede, 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından seminerdeki iddialara ilişkin yürütülen soruşturmda da kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

‘AK Parti zikredilmedi’

Başsavcılığın dilekçesinde seminerde Çetin Doğan’ın AK Parti iktidarının düşürülmesine ilişkin konuşmalar sarfettiği belirtilen dilekçede, “Temyiz Dilekçesinde, ’1. Ordu Plan Seminerinde, ’Ak Parti İktidarının düşürülmesinden sonra’ Milli Mutabakat Hükümeti kurulmasından’ bahsedildiği yazmaktadır. Seminerin hiçbir aşamasında hiçbir katılımcı tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ismi zikredilmek suretiyle bir değerlendirme yapılmamıştır” denildi.

‘Bakanlar mağdur ve müşteki değil’

Mahkemeye sunulan dilekçede, Başsavcılığın sanıklara yüklenen suçun mağdurunun AK Parti hükümeti olduğu yönündeki tespitine de itiraz edildi. Dilekçede şöyle denildi: “AK Parti Hükümeti ve kabul edilen suç tarihindeki iddiaları en iyi bilecek durumdaki Bakanları, böyle bir darbe iddiasından haberdar olmadıklarını, zarar görmediklerini yazılı ve sözlü basında kamuoyuna açıklamışlardır. Bu nedenle, AK Parti Hükümeti veya görev alan Bakanlar, iddianamede mağdur- müşteki olarak yer almadıkları gibi, kovuşturma sırasında da katılma talebinde bulunmamışlardır. Sanıklara isnat edilen suçun mağduru konumundaki hükumet üyeleri, cebir veya zorlayıcı bir eylem hissetmemişlerdir.”

Haberin Devamı