Gazete Vatan Logo

Doğalgaza anında müdahale!

Abonelerine doğalgazı kesintisiz ve güvenli şekilde sunan İGDAŞ, tesisat güvenliğini de göz ardı etmiyor. Yeni uygulamayla, İGDAŞ onaylı bakım-onarım servisleri, tüketicilere artık 7/24 kesintisiz hizmet vermeye başladı.

Doğalgaza anında müdahale!

İstanbullular, ‘7/24 Bakım-Onarım Firmaları’ sistemi ile doğalgaz tesisatlarına ilişkin tamir, bakım ve onarım hizmetini günün her saatinde alabilecek. Güvenlik gerekçesi ile kesilen gazını çok hızlı şekilde açtırabilecek.

Abonelerine doğalgazı 7 gün 24 saat kesintisiz ve güvenli bir şekilde sunan İGDAŞ, müşteri memnuniyetine yönelik yeni bir uygulamayı başlattı. Güvenli doğalgaz kullanımı açısından risk tespit edilen ve gaz arzı durdurulan yerlerde, abonelerin tesisatlarındaki onarımları vakit kaybetmeden gidermeleri amacıyla kurulan ‘7/24 Bakım-Onarım Firmaları’ adlı sistem devreye girdi.

Bu kapsamda oluşturulan ve günün her saatinde hizmet verecek olan ‘7/24 Bakım-Onarım Firmaları’nın iletişim bilgileri İGDAŞ’ın web sitesine yüklendi. Risk tespit edilen ve gazı kesilen abonelerin, www.igdas.com.tr ana sayfasında ‘İç Tesisat’ başlığı altında ‘7/24 Bakım Onarım Firmaları’ linkine tıklayarak listedeki 81 firmadan kendilerine en yakın firmayı seçip yardım istemeleri yeterli olacak.

2 saat içinde yanıt verilecek Bu listede yer alan ‘7/24 Bakım Onarım Firmaları’, abonenin dairesi içindeki tesisatla ilgili (kombi, şofben gibi gaz yakıcı cihaz arızaları dışındaki) tüm arızaları tamir edebilecek. İGDAŞ onaylı bu firmalar, doğalgaz kullanıcılarından gelen arızanın giderilmesi taleplerine günün hangi saatinde olursa olsun en geç 2 saat içinde yanıt verecek. Bu firmaların, arıza giderimi için göndereceği ekip mutlaka ‘doğalgaz tesisatı ustalık belgesi’ne sahip kişilerden oluşacak. Bu hizmetten yararlanan aboneler, yapılan bakım ve onarım çalışmalarının bedelini İGDAŞ web sitesinde yayınlanan fiyat listesinden kontrol edebilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, “Doğalgaz kurallara uyulduğunda en güvenli yakıt. Doğalgaz kullanıcısı abonelerimizin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan birisi de tesisatlarıyla ilgili her türlü bakım ve onarım işlerini İGDAŞ tarafından onaylı firmalara yaptırmalarıdır. Bilindiği gibi biz İGDAŞ olarak 7/24 hizmet veriyoruz. Ancak yetkili tesisatçı firmalar için böyle bir durum söz konusu değildi. 1 Temmuz 2015’te başlattığımız ‘7/24 Bakım Onarım Firmaları’ uygulamasıyla, abonelerimizin tesisatlarında meydana gelen kaçak ve arızalar bu firmalar aracılığıyla günün her saatinde çok hızlı bir şekilde giderilecek ve kesintiye uğrayan gaz arzı çok kısa bir sürede tekrar sağlanabilecek” dedi.

Güvenli doğalgaz kullanımı için tesisatlara, sertifikasız ve korsan firmaların müdahale etmesine kesinlikle izin verilmemesi gerekiyor. İGDAŞ ayrıca abonelerine, gaz yakıcı cihazlarının arızaları ve yıllık bakımları için mutlaka cihaz markasına ait yetkili servislerle irtibata geçmesini öneriyor.

Haberin Devamı