Gazete Vatan Logo

Doğa Okulları öğrencilerinin TEOG başarısı

TEOG’la % 100 uyumlu içeriklerle sınava hazırlanan Doğa Okulları'ndan 3.339 öğrenci en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak önemli bir başarıya imza attı.

Doğa Okulları öğrencilerinin TEOG başarısı

Eğitimde dünyadaki yönelimleri yakından takip ederek geleceğin liderlerini bugünden yetiştiren Doğa Okulları, öğrencilerinin her yıl sınavlarda aldığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Geçen yıl TEOG’da kırılması çok zor bir rekora imza atan Doğa Okulları, bu yıl da başarısını tekrarladı. Doğa Okulları’ndan (3.339) öğrenci en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak büyük bir başarı elde etti.

TEOG’la % 100 Uyumlu Başarı!

Doğa Okulları, öğrenci merkezli eğitim felsefesiyle geliştirdiği SOES eğitim modeli ile 3 yıldır uygulanan TEOG’da da başarısını kanıtlıyor. Doğa Okulları, öğrencilerini bu önemli sınava TEOG’a %100 uyumlu içerikler, yaprak testler ve ders notları ile hazırlıyor.

TEOG’da Doğa Okulları’nın uzman eğitim kadrosu tarafından hazırlanan test sorularının benzerleriyle veya birebir aynılarıyla karşılaşan öğrenciler, bu yılki sınavda da zorlanmadılar. TEOG’u değerlendiren Doğa Okulları öğrencileri, okulda ortak deneme sınavları, yaprak testleri ve ödev kitaplarındaki soruları çözmüş gibi hissettiklerini ve sınavı çok rahat atlattıklarını belirttiler. Kasım ve Nisan ayında 6 branşta yapılan TEOG sınavlarında (5.114) öğrencinin (3.339) su en az bir alanda bütün soruları doğru yanıtlayarak inanılmaz bir başarı sergiledi.

Haberin Devamı


‘’Kazanmak değil Başarmak’’ Mottosuyla Hazırlanıyorlar

Doğa Okulları’nın akademik başarılarının ardında müfredata ek olarak uyguladığı özel eğitim metotları yatıyor. Sınavlara endekslenmeyen, öğrenmekten keyif alan öğrenciler, başarıya giden yolda çözüm odaklı eğitim anlayışı ile ilerliyor. “Kazanmak Değil Başarmak” mottosu ile öğrenim gören öğrenciler, hem sınav stresi yaşamıyor, hem de konuları kavramada detayları öğreniyorlar. Kendilerini yarış ortamından uzak tutuyor ve sınavlarda büyük başarılar elde ediyorlar.

Başarının Sırrı SOES Eğitim Sistemi İle Çok Yönlü Ortaokul Eğitimi

Doğa Okulları, ortaokul eğitiminde kendine has eğitim sistemi SOES’i (Student Oriented Education System) uyguluyor. SOES ile eğitim gören Doğa Okulları öğrencileri; sınav kaygısı yaşamadan TEOG’a kendine güven duyarak giriyorlar. SOES ile ayrıca aktif öğrenme ortamlarında sınırsız deney ve yerinde gözlem yapma imkânları ile yetişen öğrenciler, disiplinler arası çalışmalarla çok yönlü eğitim alarak hayata hazırlanıyorlar, teorik bilgilerini üretime dönüştürüyorlar. Doğa Okulları’nda yetişen öğrencilerin olaylara farklı açılardan bakma, sentez yapma yetenekleri gelişiyor. Bilim yolu ile disiplinli, sağlıklı ve kaliteli yaşam becerilerini edinmiş bireyler olarak yetişen öğrenciler, alternatif düşünce geliştirmenin yollarını kavrıyorlar.

Haberin Devamı

TEOG öğrencilerin geleceği için neden önemlidir?

Öğrenciler TEOG sınavlarından aldıkları sonuçlara göre liselere yerleşebiliyor. Günümüzde maalesef liseler sadece iyi bir üniversiteyi kazanmak için gerekli bir ara eğitim kademesi olarak değerlendiriliyor. İyi bir üniversiteyi kazanmanın yolu da iyi bir lise eğitimi almaktan geçiyor. 21. Yüzyıl becerilerini kazandıran, kendi dilinde ve yabancı dilde kendini ifade edebilen ve iletişim kurabilen, sosyal yönü gelişmiş, özgüveni yüksek bireyler yetiştiren liseler aynı zamanda üniversite sınavlarına giriş sınavlarında başarılı öğrenciler yetiştiriyor.

Haberin Devamı

Doğa okulları lise eğitiminde uyguladığı t-MBA programı ile geleceğin liderlerini yetiştiriyor. Bu program sayesinde öğrenciler hem üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlanabiliyor, hem de iyi bir yabancı dile sahip olan, sosyal, girişimci, yenilikçi, teknolojiyi kullanabilen bireyler olarak sadece Türkiye’deki üniversitelerde değil yurtdışındaki saygın üniversitelerde de eğitimine devam etmek imkanı bulabiliyor.