Gazete Vatan Logo

Doğa Koleji son durum: Doğa Koleji satıldı! İTÜ Vakfı kimin?

Doğa Koleji ile ilgili haberler durmuyor. 3 aydır maaş alamayan öğretmenlerin ve onlara destek veren velilerin eyleminden sonra Doğa Koleji’nde eğitim durmuştu. Son haberlere göre, Doğan Koleji’ni İTÜ Vakfı aldı. Peki İTÜ Vakfı nedir, sahibi kimdir?

Doğa Koleji son durum: Doğa Koleji satıldı! İTÜ Vakfı kimin?

Doğa Koleji ile ilgili haberler durmuyor. 3 aydır maaş alamayan öğretmenlerin ve onlara destek veren velilerin eyleminden sonra Doğa Koleji’nde eğitim durmuştu. Son haberlere göre, Doğa Koleji ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Doğa Koleji’nin ile İTÜ Vakfı tarafından satın alınmasına ilişkin imzaların atıldığı öğrenildi. Doğa Koleji’ni İTÜ Vakfı aldı. Peki İTÜ Vakfı nedir, sahibi kimdir?

İTÜ Vakfı'ndan dün yapılan açıklamada, "Doğa Koleji ile ilgili müzakereler olumlu yönde devam ediyor. Bilgilendirme en kısa sürede yapılacaktır" ifadeleri kullanılmıştı. Böylece 3 aydır öğretmenlerine maaş ödeyemeyen Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı satın aldı.

ALACAKLARI İTÜ VAKFI ÖDEYECEK

Doğa Koleji'ni İTÜ Vakfı 800 milyon liraya satın aldığı iddia ediliyor. Öğretmenlerin tüm alacaklarını da İTÜ Vakfı ödeyecek.

İTÜ VAKFI NEDİR?

İTÜ Vakfı 35 yıllık bir kurum. Vakıf İstanbul Teknik Üniversitesi'ni desteklemek 4 Nisan 1984 tarihinde amacıyla kuruldu. Bu çerçevede, Eğitim Tesisleri, Kültür ve Sosyal Tesisler, Spor Tesisleri, Yurtlar İşletmesi ve Ar-Ge İşletmesi kurulup kaynak yaratıldı.

Haberin Devamı

İTÜ Vakfı kuruluş yılından itibaren, sosyal ve kültürel içerikli amaçlar doğrultusunda her yıl 500’ü aşkın öğrenciye karşılıksız eğitim ve barınma bursu veriyor.

İTÜ Vakfı'nın ortaklık şeklinde kurduğu veya iştirak ettiği şirketler 3M ARGE A.Ş., İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. ve OTAM A.Ş. İTÜ Vakfı'nın başında Rektör Prof. Dr. Mehmet KARACA yer alıyor.