Gazete Vatan Logo

Doğa için pedal çevirdi

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş kızları Delal ile Dılda Demirtaş ile birlikte Hasankeyf, Munzur ve Karadeniz’in dereleri ile İstanbul Kuzey ormanlarına dikkat çekmek için Diyarbakır’da düzenlenen bisiklet turuna katıldı.

Demirtaş 2 kilometre pedal çevirdikten sonrna gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, hükümetin çevre anlayışının betondan ibaret olduğunu söyledi. Demirtaş şunları söyledi:

“Ekolojik bir yaklaşım, çevreye doğaya saygı yaklaşımı gelişmedikçe o ülkede insan hakları kültürü, demokrasi kültürü açısından yeteri kadar mesafe katledilmiştir denemez, denilemez. Cumhurbaşkanı seçilsem de her halde en büyük duyarlılık göstereceğim konulardan biri doğa ve çevre konuları olur. Cumhurbaşkanı halkın çıkarlarını koruma açısından davaya müdahil olabilir. Kendisi bizzat dava açabilir.”

İlk kez koruma verildi
Selahattin Demirtaş’a, Cumhurbaşkanı adayı olması nedeniyle ilk kez yakın polis korumaları verildi. İki koruma polisi de bisiklete binerek Demirtaş ve ailesinin hemen arkasında pedal çevirdi.

Haberin Devamı