Gazete Vatan Logo

DKY Sahil ilk kez Cityscape'te tanıtıldı

DKY İnşaat, 2016 yılında yapımına başladığı ve 410 milyon TL’ye mal olacak projelerini Cityscape Turkey Fuarı’nda tanıttı.

Kartal’da inşa edeceği ‘DKY Sahil’ projesinin maketini ilk kez bu fuarda sergileyen DKY İnşaat, Erenköy, Suadiye ve Göztepe gibi şehrin merkezinde yer alacak ‘DKY Cadde’ projelerinin detaylarını da ilk defa yatırımcılarla paylaştı. DKY İnşaat, ayrıca geleceğin satış deneyimi olarak gösterilen ‘3 boyutlu sanal gerçeklik gözlüğü’ (VR) ile projelerindeki dairelerin tüm detaylarını katılımcılara tanıttı.

2016 yılına hızlı bir başlangıç yapan DKY İnşaat, İstanbul’da düzenlenen Cityscape Turkey’de yeni projeleri ve konseptlerini tanıttı. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, fuarda tanıttıkları proje ve yeni konseptlerle 2016 yılına iddialı girdiklerini söyledi.

‘DKY Cadde’ markası ile şehrin merkezi lokasyonlarına yepyeni bir soluk ve mimari getirmeye hazırlandıklarını ifade eden Ali Dumankaya, inşasına başladıkları ‘Cadde’ projelerinin 2 yıl içinde şehrin en işlek caddelerinde yer almaya başlayacağını belirtti. Ali Dumankaya, ‘DKY Cadde’ projeleri hakkında şu detayları verdi: “DKY Cadde Erenköy 86, DKY Cadde Suadiye 12 ve DKY Cadde Göztepe 05 olmak üzere 3 yeni DKY Cadde projesine başladık. Cadde projelerini yaklaşık 217 milyon TL olacak yatırımla inşa edeceğiz. Projelerimiz 8 bin 500 TL’den başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa sunuldu. Bu projelerde üst düzey lüks ve konforu sağlayacağız. Projelerimizde sınırlı sayıda daireler olacak. Şehrin en prestijli caddelerine, yeme içme mekanlarına ve alışveriş merkezlerine yürüme mesafesindeki lokasyonlarda projelerimiz yükselmeye devam ediyor. Erenköy ve Suadiye projelerimiz Aralık 2016’da Göztepe projemiz ise 2017 Aralık ayında teslim edilecek.”

Haberin Devamı

DKY SAHİL İLK DEFA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Kartal’da hayata geçirecekleri DKY Sahil projesini ilk defa bu fuarda yatırımcılarla buluşturduklarını aktaran Ali Dumankaya, “DKY Sahil Projesi’nin gerçekleştirileceği alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. Kartal’ın sahil kesiminde 33 bin metrekare alan üzerine 194 milyon TL yatırımla, 138 konutluk proje inşa edeceğiz” dedi. Projede metrekare fiyatlarının 9 bin 500 TL’den başlayacağını belirten Ali Dumankaya, “DKY Sahil, geniş dairelerden oluşan aile konseptli bir proje olacak. Projede kesintisiz Prens Adaları ve deniz manzaralı daireler bulunuyor. Yeşil alanları, yüzme havuzu, çocuk parkları ile yüksek standartları uygun fiyatlarla sunacak. DKY Sahil metroya, bölgedeki AVM’lere ve Sabiha Gökçen Havaalanı’na yakınlığı ile İstanbul’un en gözde yaşam alanlarından biri olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

SANAL GERÇEKLİK (VR) UYGULAMASINI TANITTI

Ali Dumankaya, sanal gerçeklik (VR) ile katılımcılara daha inşaat aşamasında bulunan projelerin tüm detaylarını gösterebileceklerini söyledi. İlk olarak DKY On Kağıthane projesinde kullanıma sunacakları bu uygulama ile ilgili Ali Dumankaya, “Kat planlarından, dairelerin manzarasına kadar dairelerin içini gezdirebileceklerini dile getirdi. Gelecek bu yöne doğru şekilleniyor. Biz de teknolojik trendleri yakından takip ederek bunları gayrimenkul sektöründe kullanan öncü şirketiz” dedi.

Haberin Devamı

HEDEF, YABANCIYA KONUT SATIŞINI YÜZDE 50 ARTIRMAK

Ali Dumankaya, Cityscape Turkey ve yabancılara konut satışı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Cityscape Turkey’de İlk defa gerçekleşiyor. Ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli bir adım. Uluslararası piyasada Türkiye’nin bilinirliğini artırmak adına önemli. Fuar yerli ve yabancı yatırımcı için kampanyalar ve indirimlerle bir çok fırsat sunuyor. Körfez yatırımcısı Türkiye’yi güvenli liman olarak görüyor. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada İstanbul’da evim olsun diyen çok insan var. Bu ilgiyi doğru projelerle ve satış stratejileriyle iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

2015 yılında yabancılar Türkiye’den 23 bin adet konut satın aldı ve bu 5 milyar dolarlık hacim yarattı. Bu seneki hedef yabancılara konut satışını en az yüzde 50 artırmak olmalı. Toplam konut satışı içinde yabancıların payı sadece yüzde 5 bunu yüzde 10’a çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Hacmi 10 milyar dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Ocak ve Şubat ayı verileri yabancılara konut satışı açısından iyi görünüyor. Önümüzdeki aylardan itbaren bu tarz fuarlarla artış olacağını düşünüyorum. İran pazarında ambargonun kalkmasıyla burada da fırsatlar olacaktır. 2016 yılında yurt dışında tanıtım atağına geçiyoruz.”

Haberin Devamı