Gazete Vatan Logo

Dizilerin yeni kötü kadını İpek Bağrıaçık!

Siyah İnci dizisinin Defne’si İpek Bağrıaçık, bugüne kadar hep kötü karakterleri oynamasıyla ilgili şöyle diyor, “Oynadığım rollerden çok farklıyım. Yine de Türk sinemasının kötü kadını olma yolunda ilerliyorum.”

Dizilerin yeni kötü kadını İpek Bağrıaçık!

Sizi Siyah İnci’de yeni imajınızla izliyoruz. Siyah saçtan sonra sarışın olarak nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Saçlarımı hep koyu renk kullandım. İlk kez bu kadar sarışın oluyorum. Ben bile kendime yabancıyım şu anda. Ama bu mesleği yaptığım için bu değişimden şikayetçi değilim. Canlandırdığım karaktere yani Defne’ye yakıştığını düşünüyorum. Aldığım tepkiler de hep bu yönde. Defne’yi sarışın olarak sevdiler diyebilirim. Seksi olup olmadığını bilmiyorum ama iddialı olduğu tartışılmaz. Dediğim gibi hayatımda ilk kez bu kadar sarışın oluyorum ve evet gerçekten sarışın olmanın iddialı bir durumu var. Bir kere fazla dikkat çekici. Bendeki hissiyatı ise bambaşka. Kendime resmen yabancıyım. Ekranda kendimi gördüğümde “Bu kim ya ?” diyorum hala. Böyle hızlı değişimler kendimi nötrlememi sağlıyor, bu da role girmemi hızlandırıyor ve kolaylaştırıyor. Bir oyuncu için en güzeli de bu sanırım, ne kadar değişip dönüşürse, o kadar kuvvetli olur diye düşünüyorum. Kısaca bu değişimin beni olumlu yönde etkilediğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Amacım sadece başrol olmak değil

Başrol oyunculukta sizce tek amaç mı?

Bir başrol teklifi gelirse tabii ki değerlendiririm ama tek amacım başrol olmak değil. Her yeni işte, her yeni canlandırdığım karakterde yeni şeyler öğreniyorum. Parçalandıkça çoğaldığımı hissediyorum. Fakat başrol, yan rol olarak değerlendirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Biz ekip işi yapıyoruz, hepimiz bir puzzle’ın parçalarıyız, birimiz eksik ya da yanlış bir şey yaparsa, o bütünlük bozulmuş olur.

Komedi filmi isterim

İş ve özel hayatınızda özellikle yapmak istediğiniz neler var?

Başarılı bir oyuncu, iyi bir evlat, eğlenceli ve huzurlu bir arkadaş ... Güzel bir sezon geçireceğimizi hissediyorum ve mutluyum. Sezon sonunda güzel uzun bir tatil, sonrasında bir komedi filminde oynamak neden olmasın ?

Sanatın başka bir dalıyla ilgileniyor musunuz? Boş zamanlarınızda neler yaparsınız?

Lisede resim bölümü okudum. Resim yapmaya devam ediyorum. Doğayla içiçe olmayı çok seviyorum, orman yürüyüşleri, sahil yürüyüşleri genel rutinim. Her fırsatta köpeğimle bol bol yürüyüş yapıyoruz. Bunların dışında ata binmeye gidiyorum. Kısaca içinde doğa ve canlı olan tüm etkinliklerde varım.

Haberin Devamı

İdole hiç ihtiyacım yok

Siz kimlerin hayranısınız, kimleri beğenirsiniz?

Johnny Depp, Natalie Portman, Scarlett Johansson severek takip ettiklerim arasında. Oyunculuk anlamında kendimi besleyebilmek için bir idole ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Hayattaki her şeyi gözlemlemeye çalışıyorum ki “Kendime nasıl daha fazla bir şeyler katarım” diye her şeyden ve herkesden feyz almaya çalışıyorum.

Güzellik sırlarınız var mı?

Cildimin temizliğine önem gösteriyorum. Nemlendiricimi ve güneş koruyucumu ihmal etmem. Haftada bir nem maskesi uyguluyorum.