Gazete Vatan Logo

Dizilerin küçük yıldızları gelecek vadediyor

Dizilerde başrol oyuncularının yanında sevimli halleriyle de dikkat çeken çocuk oyuncular her bölüm performanslarıyla göz dolduruyor. Oyunculuğa ailelerinin yönlendirmeleriyle başlayan minik yıldızlar geleceğe dair hayallerini anlattı.

Dizilerin küçük yıldızları gelecek vadediyor

Eliz Neşe Çağın-Yeter

Komik ve neşeliyim ama biraz inatçıyım

Yeteneğini ilk kim fark etti?

İlk babam yetenekli olduğumu fark etti. Reklam ve katalog çekilmesi için beni Layla Şirin Casting’e kayıt yaptırdı. Reklam katalogları ve oyunculuk eğitimi verdiler sonra dizi başladı. Şu an 6 yaşındayım. Yüzme, drama eğitimi alıyorum. Patene ve bisiklete biniyorum. Bugüne kadar katalog çekimlerinde ve reklamlarda rol aldım. Ama ‘Yeter’ ilk dizim.

Oyunculuğu sevdin mi?

Oyunculuk, heyecanlı ve yorucu. Bazen kolay, bazen zor ama çok eğlenceli. İleride doktor olmak istiyorum ama oyunculuğu da devam ettirmeyi planlıyorum.

"Oyunculuk, heyecanlı ve yorucu. Bazen kolay, bazen zor ama çok eğlenceli."

Bugüne kadar çalıştığın oyuncu abi ve ablalarından neler öğrendin?

Hepsinden güzel birçok şey öğrendim. Selen Domaç’dan her zaman akıllı ve kibar olmamız gerektiğini, Fatih Koyunoğlu’ndan hiçbir şey için üzülmemem gerektiğini, benim değerli olduğumu, Pelin Karahan’dan birbirimize karşılıklı sevgi ve saygı göstermemiz gerektiğini öğrendim.

Haberin Devamı

Kimle karşılıklı oynamak istersin?

Kiralık Aşk dizisindeki Defne, Elçin Sangu ile oynamayı çok isterim. Ama büyüyünce drama öğretmenlerim gibi oyuncular olmak isterim.

Sence nasıl birisin?

Komik, neşeli, dans etmeyi, hayvanları çok seven, biraz inatçı bir kızım.

Poyraz Bayramoğlu-Asla Vazgeçmem

Kemal Sunal gibi oyuncu olacağım

Oyunculuğa nasıl başladın?

Ajansımızın sahibi Leyla Abla’nın (Leyla Albayrak) da jürisinde olduğu yetenekli ve en tatlı çocuk yarışmasında birinci olduktan sonra ödül olarak ajansa kayıt olmayı ve projelerde yer alma hakkı kazandım. Böylece oyunculuğa başladım. 7,5 yaşındayım.

Bugüne kadar neler yaptın, hangi dizilerde oynadın?

Üç dizide oynadım. Her Sevda Bir Veda, Kocamın Ailesi ve Asla Vazgeçmem. İlk iki dizide başrol oyuncularının çocukluk zamanlarını canlandırdım. Halen devam eden Asla Vazgeçmem de ise Yiğit karakterinin oğlu Mert rolündeyim. Bunlar haricinde ise en bilindik Danino markası ve birçok reklam filminde oynadım. Bir de katalog çekimim var.

Haberin Devamı

Oyunculuğu sevdin mi?

Oyunculuğu çok seviyorum. Yeteneği olan ve zevk alan herkesin meslek olarak olmasa bile en azından hobi olarak oyunculuk yapabilir. Ben cerrah olmak istiyorum. Ama oyunculuğu da bırakmak istemiyorum.

Kimle karşılıklı oynamak istersin?

Eğer ölmemiş olsaydı en başta Kemal Sunal’la oynamak isterdim. Büyüyünce Kemal Sunal gibi bir oyuncu olmak istiyorum.

"Herkes hobi olarak oyunculuk yapabilir diye düşünüyorum."

Aden Duru Orak-Hayat Şarkısı

Hayalim ileride başrol olabilmek

Bu mesleğe seni kim yönlendirdi?

4,5 yaşındayken konuşmalarımdaki ve mimiklerimdeki yeteneği fark eden annemin beni oyunculuk ajansına kayıt ettirmesi ile başladım. 10 yaşındayım. Oyunculuk ve okul dışında kalan zamanlarımda, kitap okumak, yüzmek, bisiklete binmek, paten sürmek ve arkadaşlarımla vakit geçirmekten zevk alıyorum. Bugüne kadar Kollama, Kırık Kalpler, Farklı Desenler dizilerinde rol aldım. Geçen yıl Dr. Yasemin Bradley Abla ile 25 bölüm süren Akıllı Çocuk Sofrası isimli programda sunuculuk yaptım. Çeşitli firmaların reklamlarında oynadım. Ayrıca Suriyeli küçük bir kızın dramının anlatıldığı Kırıntılar isimli sinema filminde Suriyeli Küçük Adap karakterine hayat verdim. Şu an Hayat Şarkısı dizisinde Küçük Melek karakterini canlandırıyorum.

Haberin Devamı

"Konuşma ve mimiklerimin farkına varan annem sayesinde oyuncu oldum."

Oyunculuğu sevdin mi?

Çok sevdim. Oyunculuğu her zaman, hayatımın her döneminde yapmayı düşünüyorum. Ama okuyup beyin cerrahı olmak ve günün birinde çok iyi bir filme veya diziye yönetmenlik yapmak en büyük hayalim.

Kimle oynamak istersin?

Türkan Şoray ile karşılıklı oynamak benim için çok heyecan verici olurdu. Ama büyüyünce Burcu Biricik ablam gibi beğenilen ve sevilen bir oyuncu olmak isterim. Tüm Türkiye’nin beğeniyle izleyeceği bir dizi veya filmde başrol oynamak en büyük hayalim.

Melissa Giz Cengiz-Kiralık Aşk ve Güldüy Güldüy Show

Piyano eğitimi vermek istiyor

Oyunculuk yapmaya nasıl başladın?

Küçükken “Çok güzel bir kız ajansa kayıt ettirin” demişler, annemde beni ajansa kayıt ettirmiş. 9 yaşındayım, piyano çalıyorum ve yeni şeyler denemeyi seviyorum.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 reklam filminde oynadım, katalog çekimleri yaptım, Merhaba Hayat, Bizim Okul, Nerde O Yeminler, Böyle Bitmesin, Çalıkuşu, Beni Böyle Sev, Kiralık Aşk dizilerinde oynadım. Şu anda Güldüy Güldüy Show’dayım.

Oyunculuk nasıl bir meslekmiş?

Zaman zaman zorlayabiliyor ama oyunculuğu çok sevdiğim için bana eğlenceli geliyor. İleride iki meslek yapmak istiyorum daha çok oyunculuğa yöneleceğim, aynı zamanda kendi piyano öğretmenim gibi çocuklara piyano eğitimi vermek istiyorum.

Oyuncu abi ve ablalarından neler öğrendin?

Levent Ülgen’le 5 yaşımdayken beraber bir dizide oynamıştım orada kameraya bakmamam gerektiğini, nasıl yapacağımı ondan öğrenmiştim.

Kimle karşılıklı oynamak istersin?

Yılmaz Erdoğan, Tolga Çevik ve Cem Yılmaz’la oynamak isterim. Oyunculukta iyi yerlere gelmek istiyorum. Fahriye Evcen’i çok beğeniyorum.

"Oyunculukta daha iyi yerlere gelmek istiyorum. Cem Yılmaz’la oynamak istiyorum."