Gazete Vatan Logo

Dizilerin dillerden hiç düşmeyen şarkıları...

Dizilerin dillerden hiç düşmeyen şarkıları...

Şarkılar mı dizileri sırtında taşır, diziler mi şarkıları üne kavuşturur? İşte son günlerde diziler sayesinde üne kavuşan şarkılar, şarkılar sayesinde reytingleri yükselen diziler ve dahası…

Çilek kokulu taze şarkılar Buray’a!

Kıbrıs kökenli Buray, Star ekranlarında izlediğimiz yaz dizilerinden Çilek Kokusu’na verdiği “İstersen” şarkısıyla bir anda dikkatleri üzerine çekti. Müzik eğitimi alan, hatta müzik prodüktörlüğü ve ses mühendisliği dalında master yapan Buray, uzun yıllardır müzik sektöründe olmasına rağmen bugüne kadar perde arkasında kalmış bir isim. Aynı diziye verdiği “Sen Sevda Mısın” ve “Sonsuz Kılalım” şarkılarını da izleyicilere sevdiren genç sanatçının ilk albümü “1 Şişe Aşk” geçtiğimiz hafta piyasaya çıktı. Bakalım Buray’ın müzik dünyasındaki macerası, Çilek Kokusu’nun ekranlardaki ömrünü aşmayı başarabilecek mi?

Dizi şarkılarının yükselen ismi

Yaklaşık 10 yıldır müzik piyasasında yer almasına rağmen Aydilge’nin kariyeri son günlerde dizilere verdiği şarkılar sayesinde ivme kazandı desek yeridir. Fox TV’de yayınlanan Kiraz Mevsimi’nde dinlediğimiz “Aşk Paylaşılmaz” onun eseri mesela. Star ekranlarına gelen Kiralık Aşk’ın müzikleri de ona ait. Aslında Aydilge’nin bu başarısına şaşırmamak lazım; kendisi Radyo- TV dalında yüksek lisans yapmış bir “iletişim uzmanı”. Bugüne kadar dört albümü yayınlandı ama kendisini daha önce yazdığı romanlarla edebiyat alanında da kanıtlamıştı. Hak ettiği popülerliği biraz geç de olsa diziler sayesinde yakalamış oldu.

Haberin Devamı

Karakterin kadar şarkı söyle!

Dizilerde her zaman özel olarak hazırlanmış şarkılar kullanılmıyor. Bazen de popüler şarkıları dizideki karakterlerin seslerinden dinliyoruz. Bunların son örneğini, Kanal D’de yayınlanan Yaz’ın Öyküsü’nde izledik. Mert karakterini canlandıran Tansel Öngel, dizideki kızının adına gönderme niteliği taşıyan “Yaz Yaz Yaz” şarkısını arkadaşlarıyla beraber seslendirdi. Geçtiğimiz yıl Medcezir’de de Serenay Sarıkaya, Halil Sezai’nin “İsyan”ını seslendirmiş ve bu yorum sosyal medyada oldukça ses getirmişti. Yaklaşık beş yıl kadar önce Olgun Şimşek de Kapalıçarşı dizisi için “Üflediler Söndüm”ü söylemiş ve büyük ilgi görmüştü.

Haberin Devamı

Sezen şarkılarıyla adaş diziler!

Sezen Aksu şarkıları birçok dizinin olmazsa olmazı. Diziler sadece sanatçının eski şarkılarını kullanmakla kalmıyor, Aksu da yeri geldiğinde Kayıp Şehir ve Yaprak Dökümü gibi dizilerdeki gibi yeni şarkılar kaydedebiliyor. Dizilerin henüz yayınlanmaya başlamadan başvurdukları bir diğer ilgi çekme yöntemi ise kendilerine isim olarak tanınmış Sezen Aksu şarkılarından birini seçmeleri. Bugüne kadar ekranlara gelen Beni Unutma, Lale Devri, Bir Çocuk Sevdim ve Firuze gibi dizilere en son Kanal D’de gösterilen Kalbim Ege’de Kaldı eklendi.

Dil unutsa da kulak hatırlar!

Diziler sayesinde hayatımıza giren şarkıların popülerlik kazanması son yıllara özgü bir olay değil aslında. 2000’lerin ilk 10 yılında da çok sevilen dizi şarkıları olmuştu. Hırsız Polis dizisinde Cem Yıldız’ın sesinden dinlediğimiz “İmkânsız Aşk” ve İntizar’ın seslendirdiği “Ihlamurlar Altında” gibi. Kıraç’ın müziklerini yaptığı dizilerde söylediği şarkıları da unutmamak gerek. 10 yıla yakın bir süre ekranlara gelen Arka Sokaklar’ın Murat Evgin’e ait jenerik şarkısı da hâlâ izleyicinin dilinden düşmüyor.

Haberin Devamı