Gazete Vatan Logo

Dizi yayından kaldırıldı

16 ve 23 Şubat'ta yayınlanmayan dizinin 2 Mart'ta döneceği açıklanmıştı ama...

Yapımcı Tomris Giritlioğlu, dün yaptığı bir açıklamayla kanalın diziyi yayından kaldırdığını duyurdu.

Show TV'de yayınlanan ve 12 Eylül 1980 askeri darbesi arka planında bir grup gencin yaşadıklarını anlatan televizyon dizisi "Bu Kalp Seni Unutur mu" sona erdi.
Yapımcı Tomris Giritlioğlu bugün (dün) yaptığı bir açıklamayla yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle üç haftadır beklemede olan diziyi bugün (dün) kanalın yayından kaldırdığını duyurdu.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nden 2009 Yılın Televizyon Dizisi ödülünü alan dizinin başka kanalda yayınlanması gündemde değil.

"Reyting düşüklüğü ve ekonomik sorunlar"
Asis Yapım tarafından hazırlanan dizinin senaryosunu Nilgün Öneş, öykü ve tretmanınıysa Mümtazer Türköne, Leyle Olça, Defne Sandalcı, Hülya Işıkkurt, Meltem Öneş yazıyor; yönetmenliğini Aydın Bulut yapıyordu.
Ertuğrul Kürkçü, Tuğrul Eryılmaz, Murat Belge, Yasin Aktay ve Fehmi Koru'nun da danışman olarak katkıda bulunduğu dizinin oyuncu kadrosunda Bülent İnal, Melis Birkan, Berrak Tüzünataç, Okan Yalabık, Saygın Soysal, Gülümsün Koray, Tuba Ünsal, Tansel Öngel, Yalçın Gürcan, Bülent Alkış, Tuğçe Kumral, Engin Hepileri, Fatih Dönmez, Hale Soygazi ve Salih Güney vardı.

Dizi 13 Ekim'de izleyiciyle buluştu. İlk bölümler televizyonların en yoğun izlendiği saat 20.00'de yayınlanırken, daha sonra 22.15'e kaydırıldı. Dizinin istenilen reytingi alamaması yayın akışıyla ilgili sorunların oluşmasına neden oldu. Show TV ve program ekibi, reytingi yükseltmek için "zararı göze alarak" diziyi iki reklamla yayınladılar. Kanal, 16 ve 23 Şubat'ta yayınlanmayan dizinin 2 Mart'ta döneceğini açıklamıştı.
Giritlioğlu reytinglerin yüksek gitmediğini, ancak reyting ölçümlerinin de sorunlu olduğunu söyledi.
"Bir meçhule karşı mücadele ediyoruz. Nasıl seçildiklerini bilmediğimiz 2500 kişinin verdiği kararlar dizileri etkiliyor. Ölçümün ne olduğunu, kimlerin yaptığını bilmiyorum. Diziye ilgi çok yüksek ama reytingde bunun sonucunu alamıyoruz. Reytinglerin tartışmaya açılması gerekiyor."

"Hatırla Sevgili"den bugüne

"'Hatırla Sevgili' daha romantikti, bu kez daha sert ve cesur bir dizi yaptık" diyen Giritlioğlu dizinin yayınlandığı Show TV'nin izleyici kitlesiyle dizinin uyuşmadığı görüşünde:
"Show TV'yi ağırlıklı olarak erkekler izliyor. Seyri zor bir dizi; takip istiyor, süreklilik istiyor. Diğer yandan Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar, işkenceleri de düşünürsek izleyicinin diziyi izlemeye alışmaktan kaçındığını da söyleyebiliriz."
Kanalın dizi yayındayken "cesur ve demokratik davranarak içeriğine hiç müdahale etmediğini" belirten Giritlioğlu "Buna rağmen Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananları anlattıkları bölümlere dahi muhaliflerin yeterince ilgi göstermediğini, diziye bu bağlamda sahip çıkmadıklarını" söylüyor: "Seyirci kendisiyle hesaplaşmaktan kaçıyor."
Giritlioğlu, reyting düşüşünün ardından kanaldan para alamadıkları için oyunculara ve çalışanlara para ödeyemediklerini aktardı.
"Daha sonra oyuncularla ve set ekibiyle konuşarak indirim yaptık. Kanal bizi üç hafta oyaladıktan, bu esnada dizinin tekrar bölümlerini yayınlamaya başladıktan sonra diziye devam etmeyeceklerini açıkladı."

(Bianet)

Haberin Devamı