Gazete Vatan Logo

Dizelle vites büyütecek!

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, yeni 1.6 CDTI motorla donatılan Astra ve Meriva modellerini Mart’ta satışa sunacaklarını açıkladı.

Opel Türkiye, 2014'te yüzde 20 daralması beklenen otomotiv pazarında yeni dizel motoruyla ayakta kalacak. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, sektörün zor bir yıl geçireceğini belirterek, "Piyasa çok dalgalı. Döviz kurunun nerede durucağı belirsiz. Faizler yükseliyor. Taşıt kredisinde peşinatlar arttı. Bu yıl satışların nasıl gerçekleşeceğine dair tahmin yapmak çok zor" dedi.

Ocak'ta toplam satışların beklentilerin altında yüzde 8 daraldığını ancak bu durumun yanıltıcı olduğunu ifade eden Keklik, keskin düşüşün Mart'ta yaşanacağını öngördü. Keklik, bu ay 2014 model araçların satışa çıkacağını söyledi ve ekledi: "Yeni modellere zam gelecek. 2013 model kampanyaları da bitecek. Pazarın gerçek performansı Mart'ta ortaya çıkacak."

Opel Türkiye olarak 2013'te 56 bin araç satarak başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Keklik, şunları kaydetti:

Yüzde 7 pazar payı

"2014'te en büyük kozumuz yeni 1.6 CDTI dizel motorumuz olacak. Dizel Astra ve Meriva, Mart'ta ülkemizde satışa sunulacak. Düşük yakıt tüketimi ve yüksek performans sağlayan 1.6 CDTI motorla iddialıyız. 2014'te ayrıca filo satışlarına daha fazla ağırlık vermek istiyoruz."

Otomotiv pazarının bu yıl 853 bin adetten 700 bin adede gerilemesini beklediklerini belirten Özcan Keklik, "Opel Türkiye 2013'te yüzde 6.2'lik pazar payı yakaladı. Hedefimiz pazar payını yüzde 6.5-7'ye yükseltmek" diye konuştu.

1.6 dizel 3.9 lt harcıyor

Opel, yeni ürün ve yeni motor atağına kalktı. Marka 50 milyon euroya yaratılan yeni nesil 1.6 litre hacimli dizel motoru Zafira'dan sonra yeni Meriva ve lokomotif modeli Astra'da kullanmaya başlayacak. Yeni nesil 1.6 CDTI dizel motora sahip Astra ailesi ilk olarak 6-16 Mart tarihleri arasında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. 1.6 litrelik turbo dizel motor, 136 beygir güç ve 320 Nm tork sağlıyor. 100 km'de ortalama yakıt tüketimi 3.9 litre. 1.6 CDTI motorlu Meriva ve Astra Türkiye'ye Mart’ta ithal edilecek. Dizel motor Astra HB, sedan ve Sports Tourer modellerinde yer alacak.

Haberin Devamı