Gazete Vatan Logo

Dizel silahıyla gözü liderlikte

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Astra’ya konan 1.6 CDTI motorla C hatchback segmentinde liderliği hedeflediklerini açıkladı.

Opel Türkiye, C sınıfının en sessiz ve güçlü dizel motoruyla liderliği hedefliyor. Astra HB ve Sedan’ı 1.6 litre dizel motorla donatan markanın sürprizleri bununla sınırlı kalmayacak. 1.6 CDTI dizel motor, önümüzdeki yıl kompakt SUV modeli Mokka ve D segmentinin iddialı ürünü Insignia’ya otomatik şanzımanla adapte edilecek.

Opel Türkiye, dizel motor silahıyla binek oto satışları sıralamasında bir basamak atlayarak, üçüncülüğe çıkmayı hedefliyor. Şirket dizel motorlu Astra’dan 7 bin adet satmayı istiyor. 2013’te binek otoda sıralama Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Fiat, Hyundai şeklinde gerçekleşmişti. Opel, hatchback sınıfında da Golf’ü tahtından indirmeyi planlıyor.

4.5 milyar euro yatırım

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Zafira Tourer ve Meriva’da sunulan yeni 1.6 dizel motorumuz, Astra ile tüm ürün gamına yayılmaya devam ediyor. 2015’te Insignia ve Mokka’ya da bu motor uyarlanacak” diye konuştu.

Keklik, 2016’ya kadar 4.5 milyar euro yatırımla 13 yeni motoru pazara sunacaklarını belirtti ve ekledi:

“1.6 lt dizel Avrupa’da en sessiz ve güçlü motor seçildi. Motorun 110 beygirlik versiyonunu Mayıs’ta Astra HB’te, Eylül’de sedanda sunacağız. Astra ailesinde 1.3 litre hacimli dizeli de satmayı sürdüreceğiz.”

1.6 motordan 2 litrelik güç

Opel’in yeni 1.6 litre CDTI motoru 136 beygir güç ve 320 Nm tork sağlıyor. 6 ileri şanzımanla donatılan Astra, 100 km’de ortalama 3.9 litre yakıt harcıyor.

Opel’in geliştirdiği yeni nesil dizel motor tümüyle alüminyum gövdeden oluşuyor. Hafifleyen bu motor neredeyse 2 litre motorlarla aynı güç ve performans sunuyor. 1.6 lt 136 beygirlik Opel Astra HB, Sports Tourer ve sedanın fiyatları 71 bin TL’den başlıyor. 110 beygirlik versiyonun fiyatı da 66 bin TL’den başlıyor.

Oto pazarı hareketleniyor

Yılın ilk çeyreğinde toplam satışların 2013’e göre yüzde 25 daraldığını ancak Nisan’da toparlanma başladığını kaydeden Özcan Keklik, “Yılsonunda binek otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 700 bin adet civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Hedefimiz pazardan yüzde 6.5’in üzerinde pay almak” dedi. Opel Türkiye’nin 2013’te pazar payı yüzde 6.2’ydi.

Haberin Devamı