Gazete Vatan Logo

Dize getiremeyeceksiniz esir alamayacaksınız

“Ekonomimize yönelik saldırının doğrudan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik saldırılardan hiçbir farkı yoktur. Amaç aynıdır. Amaç Türkiye’yi ve Türk milletini dize getirmektir, esir almaktır. Ancak yanıldıklarını görecekler”

Dize getiremeyeceksiniz esir alamayacaksınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Kurban Bayramı’nın rahmet ve bereketinin sıkıntılardan kurtulmaya vesile olmasını dileyen Erdoğan, Türk milletinin iyi günde, kötü günde tek yürek, tek yumruk gibi hareket edebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır ayakta kalmayı başardığını ifade etti.

Karşılaşılan her saldırının, darbe girişiminin, tuzağın bu sayede bertaraf edildiğini, bugün de milletin aynı erdemli tavrı gösterdiğini vurgulayan Başkan, şunları kaydetti: Bayramın ardından 947. yıl dönümünü idrak edeceğiniz Malazgirt Zaferi’mizden bu yana, nice badirelere göğüs germiş milletiz.

Özgürlüğümüzün sembolleri olan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik her saldırıya aynı azim, kararlılık ve dirayetle karşılık verdik.

30 Ağustos Zaferi’nin de vatana sahip çıkma iradesinin tezahürlerinden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Amaç aynıdır

15 Temmuz’da maziden atiye kurduğumuz köprüyü ve coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı canımız pahasına koruma kararlılığımızı bir kez daha gösterdik. Ekonomimize yönelik saldırının doğrudan ezanımıza ve bayrağımıza yönelik saldırılardan hiçbir farkı yoktur. Amaç aynıdır. Amaç Türkiye’yi ve Türk milletini dize getirmektir, esir almaktır. Biz boynuna boyunduruk vurulmasındansa boynunun vurulmasını tercih eden bir milletiz. Terör örgütleriyle, içimizdeki ihanet çeteleriyle, binbir hileyle, desiseyle, tuzakla çökertemedikleri Türkiye’yi döviz kuruyla pes ettireceklerini sananlar, yanıldıklarını yakında göreceklerdir. Allah’ın izniyle ülkemiz bunların hepsinin de üstesinden gelecek güce, imkana, dirayete sahiptir. Yeter ki biz bir olalım, iri olalım, diri olalım.

Haberin Devamı

‘Erdoğan’a güveniyorlar’
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Türkiye’ye karşı yapılan spekülatif ataklara ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin büyümesinin birilerini açıkça rahatsız ettiğini vurgulayan İzetbegovic, “Türk halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğine güveniyor. Ulusal ekonomi ve para biriminin korunmasında onun vizyonunu takip edeceklerdir” dedi.

Haberin Devamı