Gazete Vatan Logo

Diyet yaparak 3 ayda 30 kilo verdi

Düzensiz beslendiği için 125 kiloya ulaşan 32 yaşındaki Ali Erkan Kara, sağlık sorunları oluşunca diyete başlayarak 3 ayda 95 kiloya düştü

Kastamonu'da yaşayan ve düzensiz beslenme sonucu 125 kiloya kadar ulaşan 32 yaşındaki Ali Erkan Kara, sağlık sorunları başlayınca, diyet yaparak 3 ayda 30 kilo verdi. Kentte 5 yıl önce gıda ürünleri satan bir firmada çalışmaya başlayan, Kastamonu ve çevre kentlerin marketlerine araçla ürün dağıtımı yapan Kara, düzensiz beslenme alışkanlığı sonucu aşırı kilo almaya başladı. 125 kiloya ulaşan Kara, sağlık sorunları baş göstermeye başlayınca, çevresinin de bu duruma tepkisi üzerine zayıflamaya karar verdi.

Diyete giren, düzenli beslenmeye ve günde ortalama 3 litre su içmeye başlayan Kara, 3 ayda 30 kilo vererek 95 kiloya düştü.

- "Tam ekmekle yapılan tostu yemeden uyumuyordum"

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı kilolu olduğu dönemde kendisini hiçbir zaman tok hissedemediğini söyledi. Kahvaltıda bir ekmek yediğini, sofrada neredeyse hiç yiyecek bırakmadığını anlatan Kara, öğle ve akşam öğünlerinde de ekmeği aşırı tükettiğini belirtti.

Gece de tam ekmekle yapılan tost yemeden kesinlikle uyuyamadığına dikkati çeken Kara, "Zamanla ister istemez kilolarım artı, yürümekte bile zorlanmaya başladım. Göbeğim kocaman oldu. Bir karar vermek zorundaydım ve bir sabah diyete başladım." ifadelerini kullandı.

Kara, günde ortalama 3 litre su içmeye başladığını dile getirerek, "Kahvaltımı düzenli yapıyor, öğle yemeğini çok hafif şekilde geçiriyorum. Saat 17.00'den sonra yemek yememeye çalışıyorum. Ekmeği azalttığınız zaman hedefe daha kolay ulaşabiliyorsunuz. 125 kiloya kadar çıkmıştım. Şimdi 95 kiloyum." diye konuştu.

Kilo vermesinin sağlığına olumlu yansıdığına işaret eden Kara, giydiği elbise bedeninin de küçüldüğünü belirtti.

Aşırı kilolu olduğu dönemde giydiklerini görünce "Bunları ben mi giyiyordum" diye düşündüğünü dile getiren Kara, "XXL bedenden L bedene düşmek çok farklı bir duygu. Özgüvenim yerine geldi. Hastalanmamak için artık yavaş şekilde zayıflıyorum. 15 günde 2 kilo vererek 10 kilo daha zayıflamayı hedefliyorum." dedi.

Anne Sebahat Kara ise önceden akşam yaptığı yemekleri sabah dolapta göremediğini, hepsini oğlunun yediğini söyledi. Oğlunun özellikle ekmeği çok tükettiğini vurgulayan anne Kara, "Bakkal bile şaşırıyordu. 2 kişi olmamıza rağmen her gün birkaç ekmek tüketiyorduk. Şimdi bir ekmek alıyorum, o da artıyor. Artık sağlığı yerinde." dedi.

Haberin Devamı