Gazete Vatan Logo

Diyet uygulanıyor sağlıklı besleniyor

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel günde 6 öğün yiyerek 18 kilo verdi. Binbir çeşit diyet reçetesi ve zayıflama yöntemleri etrafta uçuşurken, Demirel'in aç kalmadan ve kısa sürede nasıl kilo verdiğini özel doktoru Aylin Cesur anlattı

* Demirel'e nasıl bir diyet uyguluyorsunuz?
Buna diyet demiyoruz. Diyet yerine sağlıklı beslenme diyoruz. Çünkü diyet uygulamaları devamlılık göstermiyor ve verilen kilolar da kısa sürede geri dönüyor. Biz beslenme programını hayat biçimi haline getirmeyi tercih ediyoruz. Başta bir sarı, üç beyazdan (yağ, un, tuz ve şeker) kaçınarak yaptık. 3 ana, 3 de ara 6 öğünle besleniyor. Günde 1600-1700 kalori alacak şekilde ayarlıyoruz. Beyefendinin yemeklerini aşçıyla birlikte hazırlıyoruz. Yemeğe tuzu bile tartarak kullanıyoruz.

Günde 10 bardak su
* Neler yiyebiliyor?
Herşeyi yiyebiliyor. Sebze ve tahıllar daha zengin kullanılıyor. Haftada iki kere kırmızı et, iki kere balık ve diğer günlerde de beyaz et olabiliyor. Kızartma yerine ızgara kullanıyoruz. Vitaminleri, karbonhidratları, yağı hepsi ölçülü şekilde veriliyor.

* İtiraz ettiği oluyor mu?
Türkiye'nin her yerinden çok güzel şeyler geldiği için bazen bunlardan yemek istiyor. Bunları yiyebiliyor ama bir sonraki öğünde de bu yediklerini dengeliyoruz. Yani hamur işi yediyse bir sonraki öğünde yağı ve karbonhidratı düşük besinler hazırlıyoruz. Böylece dengeliyor. Günde bir saat yürüyor. Bunun yanısıra düzenli uyku ve günde 10 bardak su içiyor.

Demirel'in beslenme programı
Kahvaltı: * Kibrit kutusu kadar yağsız beyaz peynir. * 5 zeytin. * Bir domates. * Bir dilim kepek ekmek. * Şekersiz çay. * Tatlandırıcıyla yapılmış reçel. * İki adet ceviziçi.

Ara öğün:* Meyve ya da iki adet kraker veya bir bardak süt.

Öğlen: * 90 gram kırmızı ya da beyaz et içeren sebzeli ana yemek.

Ara öğün: * Meyve ya da yoğurt veya süt.

Akşam: Sebze-tahıl ağırlıklı yemek. Izgara olarak hazırlanmış et ve yanında sebze. * Bol salata.

Ara öğün: * Yoğurt ya da meyve.

Haberin Devamı