Gazete Vatan Logo

Diyarbakır Valiliği: "Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu"

Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu bildirdi.İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada 'Hainlerin yakalanması için operasyon başlatıldığı.' ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Valiliği: "Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil  vatandaşımız şehit oldu"

Valilikten yapılan açıklamada, Kulp ilçesinin Güleç Mahallesi kırsalında saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşların bulunduğu aracın geçişi esnasında, terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendiği belirtildi.

"Kulp'taki terör saldırısında 5 sivil vatandaşımız şehit oldu." ifadesine yer verilen açıklamada, saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı ve sabır dilendi.

İçişleri Bakanlığı: Hainlerin yakalanması için operasyon başlatıldı
İçişleri Bakanlığı'ndan Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde ormana odun toplamaya giden köylülere yönelik PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. 5 sivilin şehit olduğu belirtilen açıklamada, "Hainlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır" denildi.
Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik, hain terör örgütü PKK'lı teröristlerin döşedikleri el yapımı patlayıcı sonucu 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Hainlerin yakalanması için güvenlik güçlerimiz tarafından operasyon başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Akar: Mutlaka hesap verecekler
Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı açıklamada: "(Kulp'taki terör saldırısı) Mücadelemiz yurt içinde, yurt dışında devam ediyor. Bunların hesabını mutlaka verecekler.
Her türlü tedbiri alıyoruz. Koronavirüs özellikle operasyon bölgelerine sirayet etmedi." ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Terör örgütü, kalleş ve vahşi yüzünü bir kes daha gösterdi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İBrahim Kalın, alçak saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi:
Kalın'ın mesajı şöyle:
"Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde terör örgütünün menfur saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Terör örgütü, kalleş ve vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Alçaklıkta sınır tanımadığını korona günlerinde de gösterdi."
İletişim Başkanı Altun: Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:
"Kalleş terör örgütü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 5 sivil vatandaşımızı şehit etti. Terörle mücadelemizin bugünlerde dahi hiçbir şekilde hız kesmediğinin bilinmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın hesabını bu cani terör örgütünden soracağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın!"

Haberin Devamı