Gazete Vatan Logo

Diyarbakır karıştı: 2 ölü 2 yaralı

HDP’nin Sur’daki sokağa çıkma yasağını protesto için, valiliğin ’Kanunsuz’ olduğunu açıklamasına rağmen düzenlemek istediği yürüyüş öncesinde olaylar çıktı.

Diyarbakır karıştı: 2 ölü 2 yaralı

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur ilçesinde PKK’lı grupların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, HDP, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için dün saat 12.00’de yürüyüş yapacağını duyurdu. Diyarbakır Valiliği, HDP’nin çağrısını yaptığı yürüyüşün kanunsuz olduğunu bildirerek halkın itibar etmemesini istedi.

Barikatlar kurdular

Ancak HDP’liler öğle saatlerinde yürüyüş için merkez Yenişehir İlçesi Esma Ocak Parkı’nda toplanmaya başladı. Bu sırada, Yenişehir İlçesi’nin Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında yüzlerini maske ile kapalı gruplar caddeyi barikatlarla kapatmak istedi. Zırhlı araçlar ve TOMA’larla sevk edilen polisler, yol kapatan göstericilere havaya ateş açarak, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Gruplar polise taşlı saldırıda bulundu. Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi 202’nci Sokak’ta çıkan olaylarda silahla vurulan 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Polis, ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu ölen Şiar Salman ve Şerdil Cengiz için soruşturma başlattı.

Haberin Devamı


Kepenkler açılmadı

Kentteki gerginlik nedeniyle esnaf kepenk açmadı, belediye otobüsleri ile içi taşımacılık yapan minibüslerin büyük bölümü sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Diyarbakır’da öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi. Merkez Yenişehir, Bağlar ile Kayapınar İlçesi’nde okula gitme oranının yüzde 20 dolayında kaldı.

Polise ‘Gel, gel’ yaptı!

Olaylar sırasında ağacın arkasına saklanan yüzü kar maskeli bir gösterici, polis panzerine eliyle işaret ederek ‘Gel, gel’ diye bağırdı.

Muayene odasına kurşun isabet etti

Merkez Bağlar ilçesi Körhat Sağlık Ocağı’nda görevli diş hekimi E.S., muayene odasına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralanan E.S., Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.