Gazete Vatan Logo

Diyarbakır Havalimanı uçuşlara kapatıldı!

Diyarbakır Havalimanı, pist aydınlatma sisteminde yaşanan arıza nedeniyle tüm uçuşlara kapatıldı. Diyarbakır'a gelen uçaklar, Elazığ Havalimanı'na yönlendirildi. Havalimanı yarın saat 9.00'a kadar kapalı kalacak.

Diyarbakır Havalimanı uçuşlara kapatıldı!

Diyarbakır Havalimanı'nda bugün akşam saatlerinde pist aydınlatma sisteminde arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle havalimanı, uçuşlara kapatıldı. Antalya- Diyarbakır ve İstanbul- Diyarbakır seferini yapan 2 yolcu uçağı, yaşanan arıza nedeniyle Elazığ Havalimanı'na yönlendirildi. İstanbul-Diyarbakır ve Ankara-Diyarbakır seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

YARIN SAAT 09.00'A KADAR KAPALI OLACAK
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır Havalimanı'nın aydınlatma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle uçuşa kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Havalimanının yarın saat 09.00'a kadar kapalı olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
Diyarbakır Havalimanı ana pistinin, pist kenar-pist eşik ve pist sonu ışıklarında elektrik kablo arızası meydana gelmiştir. Elektrik arızasını giderme çalışmaları kapsamında havalimanının ana pisti, bugün saat 20.30 ile yarın sabah saat 09.00 arasında kullanılamayacaktır. Bu süre zarfında havalimanında planlanan 14 sefer iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberin Devamı