Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'daki patlamadan kahreden haber!

Diyarbakır Bağlar Emniyet ek binası yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çatışma çıktı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 8 kişinin şehit olduğunu 100'ün üzerinde ise yaralının olduğunu açıklamıştı. Gelen son bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Diyarbakır'daki patlamadan kahreden haber!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu emniyet binasına bombalı saldırı yapıldı.

Olay, 08.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün olduğu Eski Emniyet Müdürlüğü'nde meydana geldi. Emniyet binasına bombalı saldırı yapılırken, saldırının ardından çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Olay yerinde güvenlik güçlerince yapılan incelemede, saldırının patlayıcı yüklü minibüsle düzenlendiği belirlendi.
Saldırıda bir tonun üzerinde patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.
9 ŞEHİT 100'ÜN ÜZERİNDE YARALI
Diyarbakır’da 9 kişinin şehit olduğu, 100’ün üzerinde kişinin de yaralandığı bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında yaralanan bir bebek, ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısını saat 16:00 itibari ile 9'a yükselmiş olarak açıklandı.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde bulunan emniyet yerleşkesine bugün sabah saatlerinde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 2’si polis, 6’sı vatandaş, 9 kişi şehit olmuş, 100’ün üzerinde kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan bir gözünü kaybettiği, diğer gözünün de hasar gördüğü öğrenilen bir bebek, ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.

Haberin Devamı

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

3 ŞEHİDİN CENAZELERİ TÖRENLE UĞURLANDI
Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Aydın Arslan bulvarındaki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 2 polis ile 1 teknisyen için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, şehit yakınları ve silah arkadaşları katıldı.
Yapılan konuşmalarla başlayan tören, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla devam etti. . Duaların okunmasının ardından şehit polis Semih Turgut'un cenazesi Nevşehir, şehit polis İsmail Mavitaş'ın cenazesi Kayseri'ye ve şehit teknisyen Hanifi Boğa'nın cenazesi de Diyarbakır'ın Eğil İlçesi'ne gözyaşları arasında uğurlandı.
ŞEHİTLERİN 6 ÇOCUĞU VARDI
2011'de Diyarbakır'a atanan ve bomba imha uzmanı olarak görev yapan şehit polis Semih Turgut'un evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit İsmail Mavitaş'ın da 3 ay önce Diyarbakır'a atandığı evli ve çocuğu olmadığı öğrenildi . İş Kur projesiyle Emniyet Müdürlüğü'nde teknik görevli olarak işe başlayan Hanifi Boğa'nın ise evli ve 3 çocuk babası olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının bulunduğu Aydın Arslan bulvarında polis ekipleri giriş çıkışları kontrol altına alırken, havadan ise Sikorsky tipi helikotopterle destek verildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler de havaya uyarı ateşi açtı.
ZARAR EN KISA SÜREDE KARŞILANACAK
Diyarbakır Valiliğince, terör örgütü PKK tarafından Bağlar'da düzenlenen saldırı sonucu oluşan hasarın tespitine başlandığı, zararların devlet tarafından en kısa sürede karşılanacağı bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, saat 07.53'te Bağlar ilçesinde Aydın Arslan Bulvarı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşların ve öğrencilerin oldukça yoğun bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla patlama gerçekleştirildi hatırlatıldı.
Menfur saldırıda, 2'si polis, biri Emniyet Müdürlüğünde görevli işçi, 5'i vatandaş olmak üzere 9 kişinin şehit olduğu belirtilen açıklamada, olay sonrası hastanelere ivedilikle ulaştırılan yaralıların tedavilerine devam edildiği aktarıldı.
Patlama sonrası olay yeri ve çevresinde vatandaşlara ait bina ve araçların hasar gördüğü kaydedilen açıklamada, "Patlamada, zarar gören vatandaşlarımızın hasarlarının tespitine başlanmış, zararları en kısa zamanda devletimiz tarafından karşılanacaktır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili çok yönlü olarak başlatılan soruşturma devam etmektedir." ifadesine yer verildi.
VALİLİKTEN SON AÇIKLAMA
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde meydana gelen patlamanın PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Bağlar ilçesindeki Aydın Arslan Bulvarı'nda patlama meydana geldiği belirtildi.
"Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamayla ilgili kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir." ifadeleri kullanılan açıklamada, yaralıların hastanelere intikal ettirildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi.
Vatandaşlardan, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan günlerde sağduyulu hareket etmesi istenen açıklamada, resmi açıklamalara itibar edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Haberin Devamı

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, Başbakanlığın yazısı ile Diyarbakır Bağlar'daki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.
Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, bugün meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğunun değerlendirildiği ve söz konusu olayla ilgili Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesinin uygun görüldüğü belirtilirken, yasağın içeriğine ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:
"Yayın yasağı medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede, yayın yasağı patlamaya ilişkin, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir."

Haberin Devamı