Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da iki saldırı!

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde bugün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen polis otosuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 trafik polisi şehit oldu.

Diyarbakır'da iki saldırı!

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde de bu sabah yapımı devam eden Silvan Baraj yolunda, askeri araç konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamada bir çocuk öldü, bir kişi yaralandı.

VALİLİK: ÖLEN 12 YAŞINDAKİ ÇOCUK EKMEK ALMAYA GİDİYORDU

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi’nde meydana gelen patlama ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi: "30.08.2015 Pazar günü sabah saat 10.00 sularında, Diyarbakır Silvan ilçesinde Baraj bölgesinin emniyetini sağlayan jandarmaların Ferudun Mahallesinden ilçeye girdikten sonra, bölücü terör örgütü mensuplarınca taşların arasına yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişinden sonra ilçe merkezinde infilak ettirilmesi sonucunda, fırına ekmek almaya gitmekte olduğu öğrenilen 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayın faillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

TRAFİK POLİSİNE SİLAHLI SALDIRI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne ait araca PKK saldırısında 2 polis şehit oldu.

Haberin Devamı


Merkez Kayapınar İlçesi’nde bulunan Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi. Görgü tanıklarının ifadesine göre beyaz şapkalı bir kişi, beyaz renkli bir araçtan inerek, trafik polislerinin bulunduğu araca ateş açtı. Henüz isimleri öğrenilemeyen iki polisi ağır yaralayan saldırgan geldiği araca tekrar binerek hızla uzaklaştı. Ağır yaralanan iki polis memuru özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı polisler tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

SALDIRGANIN EŞGALİ TESPİT EDİLDİ

Saldırı ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Trafik polisini şehit eden saldırganın bulunması için Diclekent Bulvarı’nda kapsamlı operasyon başlatıldı. Polise otomatik silahla ateş açan saldırgan ve kaçtığı aracın ele geçirilmesi amacıyla başlatılan çalışma devam ederken, çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarının görüntüleri de incelemeye alındı.

SİLVAN'DA HAİN TUZAK

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı devam eden Silvan Baraj yolunda, askeri araç konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Silvan İlçesi Bağlar Mahallesi Büyük Çeşme Mevki'inde saat 11.20 meydana askeri konvoyun geçişi sırasında bahçe duvarına gizlenmiş uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu Mehmet Emin Simpil (14) yaşamını yitirirken, adı öğrenilmeyen Diyarbakır Büyükşehir Blediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'nde (DİSKİ) şoför olarak çalışan bir kişi de yaralandı.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri, önlem alırken polis, ikinci bir bomba ihtimaline karşılık vatandaşları olay yerine uzak durmasını sağladı.

Yaşamını Yitiren Mehmet Emin Simpil'in cesedi, ambulansla Silvan Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.