Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da İran'da ölen Kürtler için gösteri

Diyarbakır'da bir grup DTP'li, geçen hafta İran'ın Mako kentinde, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıldönümü olan 15 Şubat'ı protesto etmek için yürüyenlere açılan ateşte 9 kişinin öldürülmesini kınadı

Grubun açtığı Öcalan posterinin kaldırılmasını isteyen polis, "Kaldırın o bez parçasını" diye bağırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde toplanan yaklaşık 100 DTP'li, önce İran'da ölen 9 kişi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra "İran Kürtleri yalnız değildir', "Biji Serok Apo', "Şehitler ölmez' sloganları attı. DTP İl Başkanı Ahmet Cengiz, 15 Şubat'ı protesto etmek için Türkiye'de, Ortadoğu'da ve dünyanın birçok yerinde eylemler yapıldığını belirterek, "Dünyanın birçok ülkesinde olaysız geçen bu etkinlikler Türkiye ve İran'da fiziki şiddet ve silahla bastırılmıştır. İran'ın Mako kentinde Kürtlerin yaptığı protesto yürüyüşünde, İran askerleri tarafından ateş açılmış, olayda 9 kişi yaşamını yitirmiştir. Birbirine en yakın kültür ve tarih birliği olan Kürt ve İran halklarının geleceğini dinamitleyen bu saldırıyı gerçekleştiren İran rejimini kınıyoruz" dedi.

Sık sık Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı eylemde, sarı-kırmızı- yeşil renkli bezlerin yanısıra, bazı kadınlar bez üzerine yapılmış Abdullah Öcalan'ın posterini açınca çevrede güvenlik önlemi alan polis tarafından uyarı yapıldı. Polis, DTP'li yetkililere seslenerek, "Bu gösteriden siz sorumlusunuz. Yasadışı poster açılıyor. Kaldırın o bez parçasını" diye uyarıda bulundu. Kalabalık, "Baskılar bizi yıldıramaz' sloganı atarken, polis uyarıyı tekrarlayınca posterler kaldırıldı ve grup dağıldı.

Haberin Devamı