Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da değil Cizre'de öldürülmüş

DİYARBAKIR’da, geçen yılın Aralık ayında merkez Sur İlçesi’ndeki Dağkapı Meydanı’nda polise ateş açtıktan sonra polis tarafından öldürüldüğü öne sürülen Güler Eroğlu’nun Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı. Cizre’den Batman’a getirilen Eroğlu’nun cenazesini aralarında HDP’li milletvekillerinin de olduğu grup karşıladı.

Diyarbakır'da değil Cizre'de öldürülmüş

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde PKK’lı grupları etkisiz hale getirmek, oluşturulan barikatları kaldırmak, kazılan hendekleri kapatmak amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı 2 Aralık 2015 tarihinde, Dağkapı Mevkii’nde polis barikatı oluşturuldu. Barikatta kendisini arayan kadın polise ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken çıkan çatışmada öldürülen kadının Güler Eroğlu olduğu değerlendirilerek cesedi Batman’da oturan ailesine teslim edildi. Eroğlu ailesi de kızları Güler sandıkları Mizgin Koçyiğit’in cesedini Batman’ın Kozluk İlçesi’ne bağlı Yukarı Kıratlı Köyü’nde toprağa verdi. Ancak, daha sonra Mizgin Koçyiğit’in babası Mehmet Koçyiğit’in Güler Eroğlu’nun babası Hikmet Eroğlu ile görüşerek, ölen kızın kendi kızı olduğunu söylemesi ardından her iki baba DNA testine tutuldu. Yapılan test sonucunda çatışmada öldürülen kızın Mizgin Koçyiğit olduğu ortaya çıktı.

CİZRE’DE ÖLDÜRÜLDÜ

Olayın ardından ailesinin kendisinden haber alamadığı Hacetepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2’nci sınıfında okuyan Güler Eroğlu’nun sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki operasyonlar sırasında öldürüldüğü ortaya çıktı. Güler Eroğlu’nun cesedi, ailesi tarafından teşhis edildikten sonra Cizre’den alınarak bugün Batman’a getirildi. Eroğlu’nun cenazesini Batman’da aralarında HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ile Saadet Becerikli’nin de olduğu yaklaşık 150 kişi karşıladı. Milletvekilleri Başaran ile Becerikli, Güler Eroğlu’nun babası Hikmet Eroğlu’na başsağlığı dileğinde bulundu. Güler Eroğlu’nun babası Aydın Eroğlu, "Daha önce kızım diye başka bir cenazeler karışmıştı. Bu kez kızım Güler Eroğlu cenazesini aldık. Köyde defnedeceğiz" dedi.

Haberin Devamı