Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da çatışma çıktı!

Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’e yönelik bugün sabah saatlerinde başlatılan operasyon sona erdi. 2 polisin şehit olduğu, 5 polisin de yaralandığı operasyonda, 7 terörist ölü, 12 terörist de sağ olarak ele geçirildi.

Diyarbakır'da çatışma çıktı!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü IŞİD mensuplarına yönelik saat 04.00 sıralarında başlatılan operasyon sona erdi. Polisin, biri 2 katlı dubleks, 2’si de apartman dairesi olmak üzere 3 hücre evine düzenlediği ve öğlen saatlerine kadar şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonun bilançosu açıklandı. Buna göre, 2 polisin şehit olduğu, 5 polisin de yaralandığı operasyonda, 7 terörist öldürüldü, 12 terörist de sağ olarak yakalandı.

Çevredeki okulların tahliye edildiği bölgede, esnaflar kepenklerini açmadı. Öte yandan, teröristlerin canlı bomba eylemi hazırlığında olduğu öğrenildi.

OKULLAR TAHLİYE EDİLDİ

Şiddetli çatışmalar nedeniyle operasyonun gerçekleştirildiği bölgedeki İçkale ve Huzurevleri ilkokulları tahliye edildi. Öğrenciler evlerine gönderilirken, sabah saatlerinde işyerlerini açmaya gelen esnaflar da kepenk açamadı.

OPERASYON İHBAR ÜZERİNE BAŞLATILDI

Öte yandan, operasyonun bir ihbar üzerine gerçekleştirildiği bildirildi. İddialara göre, dün öğlen saatlerinde 155’e operasyon bölgesinde bulunan bir caminin yakınlarında canlı bomba eylemi yapılacağı ihbar edildi. Bunun üzerine harekete geçen polis, caminin yakınlarında belirlediği bir teröristi takibe aldı. Teröristin söz konusu hücre evine girdiğini gören polis, diğer örgüt mensuplarının da eve gelmesini bekledikten sonra saat 04.00’da operasyonun düğmesine bastı.

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 7'YE YÜKSELDİ
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü IŞİD mensuplarına yönelik saat 16.00 sıralarında başlatılan operasyon sürüyor. Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 53’üncü sokakta bulunan bir hücre evine yönelik başlatılan ve paralelindeki 3 ayrı noktada da devam eden operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 2 polisin şehit edildiği, 4 polisin de yaralandığı operasyonda öldürülen terörist sayısı 7’ye çıktı.

ŞEHİT POLİSLERİN ADI VE MEMLEKETLERİ BELİRLENDİ

Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan polislerin adı ve memleketleri belirlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü IŞİD mensuplarına yönelik saat 16.00 sıralarında başlatılan operasyonda girdikleri hücre evinde tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucu şehit olan polislerin adları ve memleketleri belirlendi. Operasyonda, Çorum nüfusuna kayıtlı polis memuru Gökhan Çakıcı ve Adana Tufanbeyli ilçesi nüfusuna kayıtlı Sadık Özkan’ın şehit olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği, IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda polis memurları Gökhan Çakıcı ile Sadık Özkan’ın şehit olduğunu, 5 Emniyet mensubunun yaralandığını ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 12 örgüt mensubunun da gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır’da DAEŞ terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik 26.10.2015 günü sabah saatlerinde çok sayıda ev ve işyerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi’nde bir adreste çatışma çıkmış, çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

ŞEHİT POLİSLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Diyarbakır’da bu sabah saatlerinde IŞİD terör örgütüne yönelik olarak 17 adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda şehit düşen özel harekat polisleri 35 yaşındaki Sadık Özkan ile 22 yaşındaki Gökhan Çakıcı için Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri yetkililer ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Haberin Devamı

Şehit cenazelerinin alana getirilmesi ile başlayan törende daha sonra polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı’nın özgeçmişleri okundu. Özgeçmişlerin okunmasının ardından konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, DEAŞ terör örgütüne yönelik 17 farklı adrese yönelik eş zamanlı operasyon yapıldığını söyledi. Taşdan’ın konuşması ardından törende şehitler için dua okundu. Daha sonra tören alanındaki yerlerinden çıkan özel harekat polisleri tören mangasını beklemeden silah arkadaşlarının tabutlarını omuzlarına aldı. Özel harekatçılar tekbirler getirerek şehit cenazelerini cenaze aracına kadar taşıdı. Şehit polis Sadık Özkan’ın cenazesi Adana’ya, Gökhan Çakıcı’nın ise Çorum’a gönderildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan operasyonda 2 hücreevinde çatışma çıktığını belirterek 7 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

DİYARBAKIR İLK GÖREV YERLERİYDİ

Çatışmada şehit olan her iki polisin de ilk görev yerlerinin Diyarbakır olduğu belirtildi. Bekar şehit polislerden Sadık Özkan’ın 13 Aralık 1990 tarihinde Adana’nın Tufanbeyli İlçesi’nde doğduğu ve 7 Haziran 2011 tarihinde Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduğu açıklandı. Özkan’ın mezun olduktan 1 gün sonra Diyarbakır Asayiş Ekipler Amirliği’nde göreve başladığı ve 3 ay sonra kendi isteği ile özel harekat kursuna katıldığı belirtildi. 2 Ocak 2012 tarihinden bugüne kadar Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Özkan’ın bugüne kadar çok sayıda operasyona katıldığı ve başarılarından dolayı birçok kez maaş ile ödüllendirildiği öğrenildi.

2 EYLÜL’DE ÖZEL HAREKATA GEÇMİŞTİ

Çatışmada şehit olan diğer polis Gökhan Çakıcı ise, 24 Haziran 2014 tarihinde ilk görev yeri Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başladı. Çakıcı’nın 14 Mayıs 2015 tarihinde başladığı özel harekat kursunu tamamlayarak 2 Eylül 2015 tarihinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde göreve başladığı belirtildi.

KİMLİKLERİNİN TESPİTİNE ÇALIŞILIYOR
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen IŞİD üyesi teröristlerin, bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı iddia edildi.
Bu teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu bildirilirken, teröristlerin 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü.

Diyarbakır'da IŞİD'in hücre evlerine düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu, 5 polisin yaralandığı ve 7 teröristin ölü 12'sinin de sağ ele geçirildiği operasyon yaklaşık 8 saat sürdü. Çatışmanın detayları da operasyon tamamlandıktan sonra ortaya çıkmaya başladı. Huzurevler Mahallesi'ndeki 53'üncü sokaktaki hücre evine polislerin girişi sırasında teröristler tuzakladıkları bombayı infilak ettirdi, ardından polisle çatışmaya girdi. Bu sırada 47'inci sokak üzerindeki ikinci hücre evinden de polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bölgedeki çatışma iki sokak üzerinde yoğunlaştı.
Operasyonun ardından evlerde çıkan yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Öldürülen İŞID'lilerin cesetleri de savcıların incelemesinden sonra otopsi yapılmak üzere Adli Tıp kurumu'na götürüldü. Gözaltına alınan 12 IŞİD'linin sorguları devam ederken, öldürülenlerin de kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı çalışma yaptığı evlerde bombalar, çok sayıda uzun namlulu silah, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yetkililer, kentte IŞİD'e yönelik operasyonların sürdüğünü belirtti.