Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit

Diyarbakır Bağlar'daki çatışmada 1 polis şehit oldu, 10 polis memuru yaralandı.

Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, 10 polis memuru yaralandı, 3 terörist etkisiz hale getirildi.


Bağlar'da gece Kaynartepe, Muradiye ve 5 Nisan mahallelerinde bir grup terörist yolu trafiğe kapatıp, bazı araçları ateşe verdi.

Ara sokaklarda çukur kazmaya çalışan teröristler polise uzun namlulu silahlarla saldırdı.
Uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 11 polis yaralandı, 3 terörist etkisiz hale getirildi.
Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı polis memurlarından biri şehit düştü.
Bağlar Kaymakamlığınca, söz konusu bölgede halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet esnasında vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında saat 03.00'ten geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
HALK GÖÇ EDİYOR
Bağlar İlçesi’nin en büyük mahallerinden olan Kaynartepe Mahallesi’nde oturanlar, operasyon başlaması ardından yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte evlerini terk etti. Mahallenin tüm giriş ve çıkışlarında zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri zırhlı araçlardan sık sık anons yaparak mahallede sokağa çıkma yasağı uygulandığını bildirdi.
Diyarbakır’ın en önemli geçiş noktalarından Koşuyolu Caddesi de sokağa çıkma yasağı kapsamında olduğu için araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerini Yenişehir ve Sur’a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan Koşuyolu Caddesi’nin Ofis Semti çıkışı olan Ofis Alt Geçidi de trafiğe kapanmasının ardından, Ofis-İstasyon ve Ofis- Seyrantepe güzergahlarında araç yoğunluğu oluştu.

Haberin Devamı