Gazete Vatan Logo

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, bir grup korucu ile karakola bomba yüklü araçla saldırı hazırlığında olan teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında teröristler bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamada, 5 korucu yaralandı

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na yakınlarında önlem alan geçici köy korucularının şüphe üzerine durdurmak istediği araçta bulunan PKK'lılar, terk ettikleri bomba yüklü aracı kaçarken uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. 5 korucunun yaralandığı patlamadan sonra çıkan çatışmada 1 PKK'lı sağ yakalandı, kaçan 2 teröristinde yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KORUCULARIN DİKKATİ SALDIRIYI ÖNLEDİ

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ne 10 kilometre mesafede bulunan Zeyrek Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesafede oluşturulan kontrol noktasında görev yapan geçici köy korucuları, şüphelindikleri bir aracı durdurmak istedi. Bu sırada PKK'lılar aracı terkedip yaya olarak kaçmaya başladı. Kaçan teröristler bir süre uzaklaştıktan sonra bomba yüklü aracı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 5 geçici köy korucusu yaralandı.

ÇATIŞMADA 1 TERÖRİST YAKALANDI

Bu sırada kaçan PKK'lılarla kontrol noktasındaki diğer korucular arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi. Bölgeye askerler sevk edilerek, kaçan ve 2 kişi oldukları belirtilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Yetkililer, PKK'lıların bomba yüklü araçla Zeyrek Jandarma Karakolu'na saldırı düzenlemek istediklerini belirterek, "Korucuların dikkati sayesinde karakola yapılacak saldırı önlendi" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır Jandarma Komutanlığınca, il genelinde terör örgütü mensuplarının bombalı araç saldırılarının önlenmesi amacıyla yol emniyet ve kontrol faaliyetlerinin aralıksız devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, 29 Mayıs 2016 saat 22.15 sıralarında Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı Zeyrek Jandarma Karakol Komutanlığının yaklaşık 1 kilometre batısında Lice-Kulp karayolu üzerinde yol emniyet görevi icra eden geçici köy korucularının bomba yüklü olduğu değerlendirilen şüpheli aracı durdurmaya çalıştığı ifade edilerek, şöyle denildi:
Araçtan inen 3 bölücü terör örgütü mensubunun kaçmaya çalışması üzerine yol kontrolünde görevli korucularla teröristler arasında kısa süreli sıcak temas yaşanmış, 1 terörist ele geçirilmiştir. Olay yerinden kaçan 2 terörist tarafından söz konusu bombalı aracın patlatılması sonucu, emniyet güçlerine muhtemel bir saldırıyı önlemeye çalışan 5 kahraman korucumuz ve 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmışlardır."
Olay yerinden kaçan teröristlerin yakalanması için karadan ve havadan operasyon başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı