Gazete Vatan Logo

Diyarbakır cuma namazı saati | Diyarbakır’da Cuma Namazı saat kaçta kılınacak?

Diyarbakır’da Cuma Namazı saat kaçta kılınacak? Namaz kılacak vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Diyarbakır Cuma namazı saati, Diyarbakırlılar tarafından araştırılıyor. Cuma namazı için camilere gidecek Diyarbakırlılar emin olmak için arama motorlarından namaz saatine bakıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre 17 Ocak Diyarbakır Cuma saati

Diyarbakır cuma namazı saati | Diyarbakır’da Cuma Namazı saat kaçta kılınacak?

İslam alemi için Cuma en kutsal gün. Bugünü eda etmek için Cuma Namazı saatleri araştırılıyor. Diyarbakır cuma saati, cuma namazını kılacak Diyarbakırlılar tarafından sorgulanıyor. Camilere gitmeye hazırlanan Diyarbakırlılar için namaz saatini yazdık. Diyarbakır Cuma namazı saati

Diyarbakır CUMA SAATİ - 17 OCAK

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tablosuna göre, Diyarbakır’da Cuma namazı saati ilçelere göre şu şekildedir:

Bismil 12:32

Çermik 12:37

Çınar 12:33

Çüngüş 12:38

Dicle 12:34

Eğil 12:34

Ergani 12:36

Hani 12:33

Hazro 12:32

Kocaköy 12:33

Kulp 12:31

Lice 12:32

Silvan 12:31

Merkez 12:34

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

Haberin Devamı

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.