Gazete Vatan Logo

Diyanet’ten cemaate cep telefonu uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan cuma hutbesinde cami ve cemaat adabını ele aldı.

Diyanet’ten cemaate cep telefonu uyarısı

Ülke genelinde tüm camilerde okunan, “Cami ve Cemaat adabı” adlı hutbede, caminin, İslam’ın sembolü, birliğin ve dirliğin nişanesi olduğu belirtildi. FETÖ’nün cemaat kavramını çarpıttığı vurgulanan hutbede, şöyle denildi:

FETÖ ayrışmaya yol açtı

Üzülerek ifade etmek gerekir ki tüm dini değerlerimizi ve kavramlarımızı istismar eden bir örgüt, cemaat kavramını da çarpıtarak ve ayrışmaya yol açacak şekilde kendine mal etmeye çalışmış, tevhit ve vahdetin sembolü olan bu kavramı, fitne ve fesatla, ayrılık ve ihanetle beraber anılır hale getirmiştir. Halbuki geleneğimizde cemaat olmak, tevhit bilinciyle kaynaşmak, vahdete ermek demektir. Birlikte dirliği elde etmektir.

Camide bulunmanın ve cami cemaati olmanın bazı kuralları ve adabının bulunduğuna dikkat çekilen hutbede, müminlerin kötü kokan yiyecekler yiyerek camiye gelmelerinin, sünnete aykırı olduğu vurgulandı. Hutbede vatandaşlara ise şu uyarıda bulunuldu:

Hatibi dinlemek gerekir

Vaaz ve hutbeler, birer eğitim yuvası olan camilerin insanlığı imana, irfana, ahlaka davet eden sesleridir. Caminin ve cemaat olmanın adabı olduğu gibi hutbe dinlemenin de bir adabı vardır. Hutbe okunurken huşu içinde hatibi dinlemek dini bir gerekliliktir. Yanındakiyle konuşmak, başka şeylerle ilgilenmek, cep telefonuyla meşgul olmak hutbenin özünden uzaklaşmaya, mesajını kaçırmaya ve sevabından mahrum kalmaya sebep olur.

Haberin Devamı