Gazete Vatan Logo

Diyanet, 'Latin Amerikalı İslam âlimleri' ile toplanacak

Diyanet İşleri Başkanlığı ilginç bir toplantıya ev sahipliği yapacak ve "Latin Amerikalı İslam âlimlerini" İstanbul'da bir araya getirecek. Toplantının başlığı, "I. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Toplantısı".

Diyanet, 'Latin Amerikalı İslam âlimleri' ile toplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı toplantıya Brezilya, Küba, Arjantin, Şili, Venezuela, Meksika, Bolivya, Uruguay, Nikaragua, Kolombiya, Haiti, Honduras Bahamalar'ın da aralarında yer aldığı 40 ülkeden davetliler gelecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bölgedeki Müslüman azınlıklarla kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurulması amacıyla, Brezilya, Arjantin, Meksika, Şili, Uruguay, Küba, Kolombiya gibi 40 Latin Amerika ülkesinden 75 Müslüman âlimi İstanbul'da bir araya getiriyor.

12-14 Kasım tarihleri arasında Conrad İstanbul Otel'de düzenlenen "Geleneğimiz ve Geleceğin İnşası" konulu 'I. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Toplantısı, Fatih Camisi İmamı Bünyamin Topçuoğlu'nun okuyacağı Kuran ile başlayacak.

Erdoğan ve Davutoğlu da katılacak

Toplantının açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuşma yapacak. Latin Amerika ülkelerindeki din hizmetleri, Müslümanların sorunları ve çözüm önerileriyle işbirliği imkanlarının ele alınacağı toplantının açılışında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra, Brezilya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Khaled Rezk El Sayed Takyyuddin, Amerika İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad ve Latin Amerika İslam Organizasyonu Başkanı Muhammed Yusuf Hallar da konuşma yapacak.

İşte katılım gerçekleşecek ülkeler

Haberin Devamı

Toplantıya, Brezilya, Küba, Arjantin, Şili, Venezuela, Surinam, Guetamala, Meksika, Ekvador, Bolivya, Paraguay, Uruguay, Nikaragua, Panama, Kolombiya, Bolivya, Dominik Cumhuriyeti, Haiti, Honduras, Barbados, Guyana, Jamaica, Kosta Rica, Curacao, Virjinya Adaları, Bermuda, Trinidad&Tobago, Şili, Panama, Peru, Martinik, Barbuda, Bahamalar, Cayman Adaları, Porto Riko, Saint Martin, ABD ve Belize'den davetliler katılacak.

Bu ülkelerde yaşayan Müslümanlara ait kuruluşların temsilcilerinden oluşan davetliler, din eğitimi, dini yayınlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu ülkelerdeki Müslümanların yaşadığı sorunlara yapabileceği katkılar ve Başkanlığın yurt dışına yönelik faaliyetlerinin ele alınacağı toplantıya katılanlar 14 Kasım'da Sultanahmet Camisinde cuma namazı kılacak. (Kaynak: CNN Turk)

Haberin Devamı