Gazete Vatan Logo

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'dan Yeni Zelanda'daki katliama tepki

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'dan Yeni Zelanda'daki katliama tepki

Erbaş, "Bütün insanlık için barışın ve huzurun en güçlü mekanları olan camilere yapılan vahşice saldırıları şiddetle lanetliyorum. İslamofobi bir akıl tutulmasıdır, ardında ırkçılık barındıran ciddi bir insanlık suçudur." Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Yeni Zelanda’da yaşanan katliamla ilgili açıklama yaptı. Erbaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Barış dini İslam’ın kutsallarına ön yargı endüstriye dönüşen islamafobi bir akıl tutulmasıdır. Arkasında ırkçılık barındıran ciddi bir insanlık suçudur. İslami, şiddet ve terörü besleyen ideolojiden ibaret göstererek bunu dünya kamuoyunda yaymak için hain ve karanlık bir proje olan islamafobik tavrın gerçek amacı; kültürler, toplumlar, dinler ve medeniyetler arasında kavga çatışma ortamı oluşturarak bundan çıkar sağlamaktır.

Buradan dünya kamuoyuna açıkça ifade etmeliyim ki; bütün din, ahlak ve hukuk öğretilerinde dokunulmaz kabul edilen mabetlere yönelik saldırılar esasında insanlığın geleceğine ve barış içerisinde bir arada yaşama umuduna kast etmektedir. Dolayısıyla bütün inanç ve vicdan sahiplerini bu ve benzeri olaylar arasında gereken tepkiyi göstermeye, insan hakları ve inanç özgürlükleri konusunda daha çok inisiyatif almaya davet ediyorum.

Haberin Devamı

Müslümanlar camilere ve kutsallarına yapılan saldırılar başta olmak üzere, bütün sorun ve zorluklarını aşma, birlik ve beraberliklerini güçlendirme konusunda kendi arasında daha duyarlı olmalı, farklılıkları zenginlik saymalı, fitne ve tefrikalara karşı uyanık olarak işbirliği içinde hareket etmelidir.dedi.