Gazete Vatan Logo

Diyabete ameliyatlı çözüm

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı bünyesindeki Metabolik Cerrahi Çalışma Grubu, Tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) cerrahi tedavisinde uygulanan metabolik cerrahi operasyonlarının yaygınlaşması amacıyla Türkiye çapında hekimlere yönelik eğitim seferberliği başlattı.

Diyabete ameliyatlı çözüm

Vakıf Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik Tip 2 diyabetin cerrahi tedavisinin dünyada son birkaç yıldır uygulamaya başlandığını ve Türkiye’nin de bu ameliyatın uygulandığı 6 ülkeden biri olduğunun altını çizerek şöyle konuştu, “Tedavide başarı oranı yüzde 90’ın üzerinde. Ameliyat sayesinde ilaç ve insülini tamamen bırakan hastalar hem diyabet gibi hayati tehlikesi bulunan önemli bir hastalıktan kurtulmakta, hem de diyabete eşlik eden obezite, yüksek tansiyon, kolestrol, trigliserid, kilo fazlalığı ve uyku apnesi gibi sorunlara kalıcı çözüm bulunmaktadır. Geldiğimiz noktada artık tip 2 diyabetli hastalar ve meslektaşlarımız bu ameliyatların başarılı sonuçlarını görüyor.”

Kimler olabilir?

- Tip 2 Diyabet hastası olup denenen tüm tedavilere rağmen şekeri düzene girmeyenler,

- 3 aylık ortalama kan şekeri (HbA1c) yüksek seyredenler,

- Hastalığı ilerleyen ve ilaç/insulin tedavisinden istenilen sonucu alamayanlar,

- Böbreklerde, gözlerde, karaciğerde, ayaklarda, kalpte ve diğer organlarda organ hasarı belirti ve bulguları yaşayan hastalar.

Haberin Devamı