Gazete Vatan Logo

Divan’a yerli Siri

Divan Grubu ve Arçelik güçlerini birleştirerek ilk Türkçe sesli asistan ‘Asista’yı Divan İstanbul’un 191 odasında hizmete sundu. Apple’ın Siri’si gibi komutla çalışan Asista, perdeleri açıp kapatıyor, odanın sıcaklığını ayarlıyor, trafik ve hava durumunu da kontrol ederek müşteriyi uyarıyor

Divan’a yerli Siri

Divan Grubu ve Arçelik, yaptıkları iş birliği ile Divan İstanbul misafirlerine ‘Asista’ ile akıllı otel deneyimi yaşatacak. 1 yıllık çalışma sonucu geliştirilen bulut tabanlı Asista, Divan İstanbul’un 191 odasına ve toplantı salonlarına yerleştirildi. Asistalar misafirin oda girişinden itibaren ‘Hey Asista...’ komutuyla verdiği tüm görevleri yerine getiriyor. Odanın sıcaklık ayarından perdelerin kapanmasına, hava durumu ve trafik sorgulamasından yakındaki sinema, restorant bilgilerine kadar kullanıcıya kolaylık sağlayarak konfor sağlıyor.

Akıllı oteller artacak

Teknolojinin hayatın her alanına dokunduğunu ve turizm sektöründe de dijital bir dönüşüm yaşandığını belirten Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum, hizmet verdikleri 17 otelle sektörde ilklere imza atmaya devam ettiklerini söyledi. Dijital dönüşüm sürecinde turizm sektöründe öncü rol üstlendiklerinin altını çizen Appelbaum, “Arçelik tarafından geliştirilen Akıllı Asistan Asista’yı sektörümüze kazandırarak yine önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Misafirlerimize daha iyi bir konaklama deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Otellerimizde konfor ve rahatlığı en üst düzeye taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Asista için 100 bin dolarlık yatırım yaptıklarını ve asıl amaçlarının hizmet kalitelerini artırmak olduğuna vurgulayan Appelbaum, akıllı otellerin ileride sektörün bir parçası olacağını ve yeni fikirlerle ürünün geliştirebileceğini anlattı.

Asista, hastane ve AVM’lere yayılacak

Dünyada akıllı sistemler pazarının 50 milyon doları bulduğunu, Türk tüketicilerinin de sesli asistanlara ilgi gösterdiğini söyleyen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer “İlk Türkçe sesli asistan olan Asista, Türkiye’deki alışkanlıklar ve ihtiyaçlara uygun olarak geliştirildi. İngilizce ve Arapça dillerinde de hizmet veren Asista’nın Türki Cumhuriyetler’in dillerinde de hizmet vermesi için geliştirme çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Dinçer, ilerleyen dönemlerde Asista’nın diğer oteller, hastaneler, AVM’ler ve evlerde de olmasını hedeflediklerini dile getirerek, Asista’nın Nisan ayında 899-999 TL bandında fiyatla piyasaya çıkacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Sesleri kayda almıyor

Geleceği akıllı ürünlerde ve katma değerli servislerde gördüklerini ifade eden Arçelik İnovasyon Direktörü Erkan Duysal, 14 Ar-Ge merkezi, 1.300 çalışan ve 3 inovasyon merkezi ile yeni ürün geliştirme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Asista’nın teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Duysal, “4 mikrofonu var. Gürültülerden arındırırıyor ve sesin nereden geldiğini tahmin edebiliyor. Ortamdaki sesi kaydetmiyor. Bulut tabanlı sunuculara yolluyor. Böylece en yeni teknolojilerde güncellenebiliyor” dedi.