Gazete Vatan Logo
Magazin Diva Avukatını haşladı

Diva Avukatını haşladı

Duruşmada 'askerliğini yaptı' diyen avukatına fena kızdı!

Popstar Alaturka programında söylediği sözler nedeniyle yargılandığı mahkeme tarafından hakkında polis zoruyla getirme kararı çıkarılan Bülent Ersoy, Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesine avukatı Muhiddin Yüzüak ile birlikte katıldı. Ersoy’un ilk kez katıldığı duruşmada renkli diyaloglar yaşandı:


NE MÜNASEBET: Kimlik tespiti yapılan Ersoy, aylık 50 bin YTL gelire sahip olduğunu, gayri menkullerinin sayısını ise bilmediğini söyledi. 56 yaşındaki sanatçı sabıkası olup olmadığı sorusuna “Ne münasebet” cevabını verdi.

NUMARAMI VEREMEM: Diva kimlik bilgileriyle birlikte telefon numarası sorulunca ise “Veremem” dedi.

GÖZLÜĞÜNÜZÜ ÇIKARIN: Duruşma salonuna güneş gözlükleriyle girip ifade veren Diva’yı Hakim Ülker Kirazcı, “Nereye batığınızı anlayamıyorum. Gözlüğünüzü çıkartırsanız, sizi daha iyi göreceğim” diyerek uyardı.

SANKİ VATAN HAİNİYİM: Mahkemede hakim karşısında ilk defa ifade veren Ersoy, suçlamayı asla kabul etmediğini belirterek “Yanlış anlaşıldım. Ben ölümler yerine çözüm aranması gerektiğini belirttim. Sanki vatan hainiyim. Bazı işgüzar insanların hadlerini aşarak suç isnatları asılsızdır. Ben Türkiye Cumhuriyeti hudutları dâhilinde doğmuş büyümüş yaşamış ve her sene vergi rekortmeni olmuş bir kişiyim ve sanatçıyım. Fikirlerimi özgür olarak beyan etme hakkım var. İdam etseler yine konuşacağım. ”

80 İHTİLALİNDE YASAKLANDIM: Ersoy 80’li yıllardaki ekran yasağını da gündeme getirdi: “80 ihtilalinde yasaklanmıştım. Bu dönemde bir Avrupa ülkesinden vatandaşlık teklifi aldım. Ancak kabul etmedim. Çünkü beni ülkeme karşı kullanacaklardı.”

ÖLDÜM MÜ Kİ VASİYETİM AÇIKLANSIN: Hakim Ülker Kirazcı, daha önce savcılıkta verdiği ifadede mirasının bir kısmını Mehmetçik Vakfı’na bıraktığını fakat belgeleri getirmediğini hatırlatınca Ersoy “Ben öldüm mü ki vasiyetim açıklansın. Vasiyet kişi ebediyete intikal ettiğinde açıklanır” dedi.

ŞİMDİ SÖYLENECEK LAF MI BU: Ersoy’un ardından söz alan avukatı Muhittin Yüzüak, müvekkilini savunmaya kalkınca fırçayı yedi. Avukatın “Müvekkilim vatanını seven bir insandır. Zamanında askerliğini bile yapmıştır. Beraatını istiyorum” sözlerine sinirlenen Ersoy, hışımla dönerek “Allah Allah, ne alakası var şimdi? Bunları söylemeye ne gerek var. Ben şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde pembe nüfus cüzdanına sahip biriyim” dedi. Bunun üzerine avukat, hakime “Tutanaklara geçirilmesin o zaman” dedi.

BUNLAR BASINDA ÇIKARSA YAKARIM SENİ: Karşılıklı konuşmalara müdahale eden hakim “Haddinden fazla toleranslı davranıyorum. Ben söz vermeden konuşmayın. Bu konuları dışarıda tartışın” dedi. Ersoy, duruşma çıkışında da avukatını yaptığı savunma nedeniyle fırçalamaya devam etti: “Bunlar basında çıkarsa seni yakarım, o zaman olacakları sen gör” dediği duyuldu. Mahkeme emekli ve muvazzaf uzmanlar derneğinin adreslerinin belirlenmesi ve eksik belgelerin toplanması için duruşmayı 30 Ekim’e erteledi.

NE DEMİŞTİ?

Bülent Ersoy hakkında şu sözler nedeniyle dava açılmıştı: “Vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. Bu mu yani? Ben anne değilim, olamayacağım da... O anaların yüreğinin nasıl cayır cayır yandığını ben anlayamam ama anneler anlar. Başkalarının masa başı savaşı için evladımı harcayamam...”











Haberin Devamı