Gazete Vatan Logo

Dişli olayında yeni iddia

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Öndeş’e 80 bin YTL neden gitti?

AKP’li Şaban Dişli’nin imar değişikliği karşılığı rüşvet aldığı iddiasıyla gündeme gelen Silivri’deki arsa rantında CHP’li Kılıçdaroğlu yeni bir belge ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, banka dekontunu da göstererek rüşvetin baş aktörü Mehmet Karasu’nun, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş’e 80 bin YTL yolladığını açıkladı.

ANKARA- CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Şaban Dişli’nin imar değişikliği karşılığında rüşvet aldığı iddialarıyla birlikte gündeme getirdiği Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş’in, “Dişli olayının baş aktörü Mehmet Karasu’dan rüşvet aldığını” iddia etti. Karasu’nun ismi, Şaban Dişli’yi istifaya götüren süreçte Silivri’deki imar değişikliğine ilişkin 1 milyon dolarlık iş takibi belgesine Dişli ile imza koyan iş adamı olarak geçmişti. Kılıçdaroğlu, Akademi Ofset A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu ile Dişli’nin ortaklığına ilişkin 2006 yılında imzalanan belgeyi geçen Ağustos ayında kamuoyuna açıklamıştı. Süreç sonunda, Şaban Dişli, partisindeki görevlerinden istifa etmişti.

Şubat’ta yatırmış

Kılıçdaroğlu dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Karasu’nun bu kez Namık Öndeş’in hesabına 80 bin YTL yatırıldığına dair banka dekontunu gazetecilere dağıttı. Dekonttaki bilgilere göre, Mehmet Karasu, Namık Öndeş hesabına 15 Şubat 2008 tarihinde Türkiye İş Bankası Kartal Şubesi’nden söz konusu parayı yatırmış.

Kılıçdaroğlu, banka dekontunu kameralara göstererek, “Bu 80 milyarlık dekont ne anlama geliyor, bir belediye başkan yardımcısı Mehmet Karasu’dan 80 milyar lirayı niçin alır?” diye sordu. Yolsuzluğun Silivri Belediyesi ayağının bir kısmının ortaya çıktığını söyleyen Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve imar komisyonu üyelerinin mal varlığını açıklamalarını istedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi ekseninde olan, günlerce tartışılan bir yolsuzluk olayında savcıların harekete geçmediğini, İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş görevlendirmediğini ve AKP’nin iddiaları araştırmak üzere bir komisyon kurmadığını söyledi.

AKP koruyor

Kılıçdaroğlu, “Peki o zaman sormazlar mı ‘Kardeşim madem yolsuzluklar karşısında bunları yapmayacaktın o zaman adına için ’AK’ diyorsun.’ Bence AKP’nin adına yakışan kısa sözcük ’AK Parti’ değil ’YE Parti’dir. O parti artık bir yiyenler partisidir” diye konuştu.

HİLMİ GÜLER’E ‘İSRAİLLİ BAKAN’ SORUSU

Kemal Kılıçdaroğlu, Enerji Bakanı Hilmi Güler’e de “17 Aralık 2007’de İstanbul WOW otelde İsrail Enerji Bakanı ile hangi konuyu konuştunuz? Yemek masraflarını hangi şirket karşıladı?” diye sordu. Maliye’nin yurtdışındaki gurbetçilerin paralarını çantalarla getirebilmelerine olanak tanıyacak düzenleme için ise “Bu Türkiye’yi kara para cenneti haline getirir” karşılığını verdi.

Öndeş: Karasu Ailesi adına yardım dağıttım

SİLİVRİ Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş, Kılıçdaroğlu’nun “Mehmet Karasu’nun kendisine 80 bin YTL gönderdiği” açıklamasına ilişkin, şunları söyledi: “Karasu Ailesi’nin bölgede yaptığı yardımları bölge halkı da iyi bilir. Bu konularda ben de onlara yardımcı olurum. Anne ve babasına para göndermemi ister, ben de iletirim. Daha sonra Karasu bu paraları bana elden getirir veya benim hesabıma gönderir. Yüzlerce insana yiyecek, giyecek, kira, eğitim bursu ve bunun gibi yardımları düzenleyen bu meblağ, insanların şahitliğinde, (Karasu) ailesi adına dağıttığım bir yardım parasıdır. Kaldı ki böyle bir şeyi Silivri İş Bankası hesabıyla yapacak kadar akılsız değilim.”

Haberin Devamı