Gazete Vatan Logo

Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'den AB'ye çok sert 'rapor' tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Raporu'na ilişkin, "Türkiye'ye karşı sorumlulukların göz ardı edildiği ve ülkemizle ilişkilerde yine çifte standartlı yaklaşımın sergilendiği bir Türkiye Raporu yayımlanmıştır. Özellikle siyasi kriterler ile Yargı ve Temel Haklar faslındaki mesnetsiz iddiaları ve haksız eleştirileri kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'den AB'ye çok sert 'rapor' tepkisi!

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı Türkiye raporuyla ilgili, "AB’nin yetkisinde olmayan konularda, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine tutarsız ve yanlı Rum-Yunan tezlerine yer verilmesini reddediyoruz" açıklamasını yaptı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklama şöyle;

Aday ülke Türkiye’ye karşı sorumlulukların göz ardı edildiği ve ilişkilerde yine çifte standartlı yaklaşımın sergilendiği bir Türkiye Raporu yayımlanmıştır.

Raporda, Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs meselelerine ilişkin ve esasen AB’nin yetkisinde olmayan konularda, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine tutarsız ve yanlı Rum/Yunan tezlerine yer verilmesini de reddediyoruz.

AB’nin yetkisinde olmayan konularda, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine tutarsız ve yanlı Rum-Yunan tezlerine yer verilmesini reddediyoruz.