Gazete Vatan Logo

Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama!

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Alman basınında yer alan Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’yi dinlediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ABD Ankara Maslahatgüzarı’nın Bakanlık’a çağrıldığı belirtilerek; "ABD’nin, sözkonusu iddiaları araştırarak, doğru olmaları halinde devlet kurumlarımız ve dış temsilciliklerimize yönelik yürüttüğü faaliyetlerini derhal sonlandırması beklenmektedir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;"Alman basınında 31 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanan, ABD istihbarat makamlarının ülkemize yönelik faaliyetlerine dair haberler ilgili makamlarımızla bilistişare incelenmektedir.

İddiaların doğru olması halinde, bu tür faaliyetlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği ve iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığı açıktır. ABD’nin, sözkonusu iddiaları araştırarak, doğru olmaları halinde devlet kurumlarımız ve dış temsilciliklerimize yönelik yürüttüğü faaliyetlerini derhal sonlandırması beklenmektedir. ABD makamlarının sözkonusu haberdeki vahim iddiaları ciddiyetle ele alarak tarafımıza tatminkar bir açıklama sunması talebi bugün (1 Eylül) Bakanlığımıza davet edilen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarına iletilmiştir."

Haberin Devamı