Gazete Vatan Logo

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dün Irak'ın kuzeyinde yaşanan provokasyon girişimiyle ilgili olarak, "Yerel halkı kışkırtmaya başladılar. Bunun arkasında PKK'nın olduğunu biliyoruz. Bu tür olaylara prim verilmemesi gerektiğini ilettik" dedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çavuşoğlu, dün Kuzey Irak'taki üs bölgesine saldırı girişimiyle ilgili olarak, "Yerel halkı kışkırtmaya başladılar. Bunun arkasında PKK'nın olduğunu biliyoruz. Bu tür olaylara prim verilmemesi gerektiğini ilettik. Kışkırtmanın arkasında kimler var, kapsamlı bir soruşturma başlatacaklarını söylediler. İlgili bakanlarını başkonsolosluğumuza gönderdiler, süreci yakından takip ediyoruz." dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Türk Hava Kuvvetleri'nin, Kuzey Irak'ta PKK yuvalanmasına yönelik çok başarılı operasyonlar yaptığını belirterek, "Bundan rahatsız olmaya başladılar, iyice köşeye sıkıştılar. Irak'ta yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi de dahil PKK'ya yönelik atılacak hamleler var. Dün akşam Neçirvan Barzani ile telefonda görüştüm. Gerekli tedbirleri aldıklarını söylediler. Bir daha böyle bir olaya bölgede izin vermeyeceklerini söylediler" diye konuştu.
Venezuela hakkında da "Ekonomik sıkıntıların aşılması için ülkeye destek olmamız lazım ve halkın sandıktaki iradesine de herkesin saygılı olması lazım" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı