Gazete Vatan Logo
Magazin Diriliş Ertuğrul son bölüm nefes kesti!

Diriliş Ertuğrul son bölüm nefes kesti!

Diriliş Ertuğrul hiç kuşkusuz son günlerin en çok konuşulan dizisi. Diriliş Ertuğrul dün akşam yayınlanan son bölümüyle de izleyenleri ekran başına kilitledi. Diriliş Ertuğrul ikinci bölüm hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik.

Diriliş Ertuğrul dün akşam dizisi ikinci bölümüyle TRT ekranlarındaydı. Diriliş Ertuğrul'da bu hafta birbirinden çarpıçı sahneleriyle dikkat çekti.

TRT'nin iddialı dizisi Diriliş Ertuğrul ikinci bölümüyle ekrana geldi. Dizinin bu hafta yayınlanan bölümünde Ertuğrul ve ekibi Halep yolunda ölümden döndü. Bu arada Halime ve ailesi obada saldırıya uğrayacaktır.

Diriliş Ertuğrul nefes kesen bölümüyle bir kez daha izleyiciden tam not aldı. Dizinin bu hafta ekrana gelen bölümünde Ertuğrul ve Alpleri, Halep yolunda saldırıya uğrar.

OBA TEHLİKE ALTINDA

Bu arada Halime ve ailesi, obada saldırıya uğrar. Saldırıyı atlatsalar da Halime ve ailesi, Kayılar'ın hayatı konusunda endişe duymaktadır. Haçlılar ise Ertuğrul Gazi'nin obası için yeni bir planı uygulamaya sokarlar. Oba için yeni tehlikenin adı ise vebadır.

GÜNDOĞDU VE KURTOĞLU HESAP PEŞİNDE

Halep'e gidemediği için intikam ateşiyle yanıp tutuşah Gündoğdu ise babası Süleyman Şah'ın obayı iyi yönetemediğini düşünmektedir. Baskından Kurtoğlu'nun haberi olduğu düşünen Gündoğdu, Kurtoğlu'nu çadıra davet eder. Konuşmayı bölen isim ise Süleyman Şah olacaktır. Göç kararı aldığını söyleyen Süleyman Şah, obadaki satılacakların yola çıkarılması için Gündoğdu'yu görevlendirir.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL VE ALPLERİ HALEP'TE

Ertuğrul ve Alpleri, Halep'e ulaşacak; ancak Haçlılar burada da peşlerini bırakmayacaktır. Saray'da Emir'in karşısına çıkmayı başaran Ertuğrul, hiç beklemediği bir sürprizle karşılaşır. Halep Sarayı'ndaki yemek için hamama giden Ertuğrul ve Alpleri tüm silahlarını çaldırır. Onurlarına verilen akşam yemeğinde kışlak için yer isteyen Ertuğrul'a yaptıkları bu hata Emir tarafından yüzlerine vurulur.

NİHAYET İSTENİLEN KIŞLAK ALINIR

Saraydaki tuzaktan kurtulmayı başaran Ertuğrul, Emir'den istediği kışlağı alacaktır. Bir imparatorluğun tohumlarının atılacağı bu kışlak Ertuğrul ve Alpleri ile Kayı boyunu büyük sevince boğacaktır.

'Diriliş: Ertuğrul' dizisinin prodüksiyonunda yok yok!

Engin Altan Düzyatan ve Hande Subaşı gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çeken 'Diriliş: Ertuğrul' dizisinin, Hollywood yapımlarını aratmayacak teknik özellikleri parmak ısırtıyor

Haberin Devamı

TRT 1'in çarşamba günleri yayınlanan yeni dizisi 'Diriliş: Ertuğrul', geçen hafta yayınlanan ilk bölümüyle büyük beğeni kazandı. Bu akşam ikinci bölümüyle ekrana gelecek olan dizinin tanıtımları sosyal medyada yüz binlerce tık alırken, dizinin aksiyon sahneleri de çok beğenildi. Hem Türk tarihine ışık tutan senaryosu, hem de aksiyon sahneleriyle dikkat çeken dizide; 'Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan, 'Halime Hatun'u ise Esra Bilgiç canlandırıyor. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Serdar Gökhan, Hülya Darcan ve Hande Subaşı gibi isimler de rol alıyor. Tekden Film adına Mehmet Bozdağ'ın yapımcısı olduğu dizide; 30 ana karakterin yanı sıra yardımcı oyuncularla birlikte bin kişi rol alıyor. 250 kişilik çekim ekibinin yer aldığı dizi ayrıca kurulan platolar, dekor ve kostümleri ile de Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri... İşte dizinin teknik özellikleri:

Haberin Devamı

İKİ AYRI PLATO KURULDU

'Diriliş: Ertuğrul' dizisi için 60 kişilik dekor ve sanat ekibi oluşturuldu. Beykoz Riva ve Kundura Fabrikası'nda o döneme ait iki plato kuruldu.

Riva'da toplam 40 bin metrekare alanda 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve o döneme ait 35 adet çadırla birlikte 13'üncü yüzyıla ait Kayı Obası yeniden canlandırıldı. Kayı Obası'nda ayrıca oba, çarşı, kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor.

Beykoz Kundura Fabrikası'nda kurulan 11 bin metrekarelik kapalı alanda ise Halep, Halep Sarayı, konuk odaları, Selçuklu Kasrı, Tapınak Şövalyeleri kalesi, salon ve odaları ile birlikte tekke gibi döneme ait mekanlar inşa edildi.

Dizinin hazırlık süreci 10 ay sürdü. Beş ay boyunca tarihçi danışmanlarla birlikte senaryo grubu hikayeyi oluşturdu.

Uluslararası Moğol sanatçı Gammat'a ait olan illüstrasyon çizimleri üç ayda yapıldı.

Dizideki koreografiler için 'Cehennem Melekleri 2', '47 Ronin' ve 'Barbar Conan' gibi dünyaca ünlü filmlerde çalışan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi. Ekip, oyuncuları ve atları eğitirken ayrıca koreografileri de hazırladı.

Haberin Devamı

Sette hayvanlar için veteriner, oyuncular için de her daim ambulans ve doktorlar bulunuyor.

ATLAR ÖZEL OLARAK EĞİTİLDİ

Dizi için bine yakın kostüm, binlerce savaş malzemesi ve aksesuvar sıfırdan üretildi. Çoğu kostüm, mücevher ile sanat grubunun kullandığı bakır ve madeni aksesuvarlar, Türkiye'nin dört bir yanından toplandı. Ahşap malzemeler ise elde üretildi.

Kostüm ve dekorlar için 4 bin metre kumaş kullanıldı.

25 ADET AT ALINDI

Dizi için 25 adet at satın alındı. Yine dizi için Riva'da at çiftliği kurulurken, bu atlar uluslararası koreografi ekibi Nomad tarafından üç ayda eğitildi. Dizide atlar dışında ceylanlar, develer, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de oyuncu kastının bir parçası oldu. Sette toplam 50 hayvan var.