Gazete Vatan Logo

Diriliş Ertuğrul sezon finalinde neler yaşandı?

Diriliş Ertuğrul 91. bölümüyle dün akşam sezon finali yaptı. Diriliş Ertuğrul'da neler yaşandı? Ertuğrul Bey Karacahisar Kalesi'ni ele geçirebildi mi? Diğer yandan kendisine kurulan tuzak ile şehit mi düşecek? İşte Diriliş Ertuğrul dizisiyle ilgili ayrıntılar...

Diriliş Ertuğrul sezon finalinde neler yaşandı?

TRT 1 kanalının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul bomba gibi bir sezon finali yaptı. Diriliş Ertuğrul dün yayınlanan 91. son bölümüyle ekranlara bir süreliğine veda etti. Ertuğrul Bey'in vurulması diziden ayrılıp ayrılmayacağı sorularını da beraberinde getirdi. İşte dizide yaşananlar...

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEZON FİNALİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 91. SON BÖLÜM ÖZETİ

Büyük bir orduyla birlikte Hanlı Pazar’a baskın yapmak üzere gelen Vasilius, Ertuğrul’un tuzağına düşmüş ve Ertuğrul tarafından öldürülmüştür. Ertuğrul şimdi gözünü Karacahisar kalesine dikmiştir. Peki Sultan, Kalenin fethi için ordusuyla Ertuğrul’a destek olacak mıdır? Ertuğrul başsız kalan kaleye Selçuklu sancağını dikebilecek midir?

Diğer yandan Ekaterina, kaledeki boşluktan istifade ederek imparatora mektup yazmış ve yetki istemiştir. Ertuğrul’ların ve Çavdar’ların zaaflarını bilen Ekaterina’nın bu talebi imparator tarafından kabul görecek midir? Ekaterina Ertuğrul’a karşı nasıl bir hamlede bulunacaktır?

ERTUĞRUL GAZİ KİMDİR?
Ertuğrul Gazi veya Ertuğrul Bey (ö. Söğüt), 13. yüzyılın ortalarında Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası. Osmanlı imparatorluğunun temelini atmıştır. 1280'li yıllarda ölen Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey, Osmanlı devletini kurmuştur.
Anadolu'ya gelmesi ve Söğüt'e yerleşmesi
Anadolu Selçuklu Devleti'nin Bizans İmparatorluğu sınırında bulunan uç emirliklerindeki Türk sayısı, 1243 yılında gerçekleşen Kösedağ Muharebesi sonrasında Anadolu'da başlayan Moğol baskısı sebebiyle artış göstermiş; buna paralel olarak Bizans topraklarına yapılan akınlar artmıştı. Bu akınlar sonucunda, Bizans topraklarında ikinci halka uc beylikleri kurulmaya başladı. 13. yüzyılın ikinci yarısında bu beyliklerin en güçlüsü konumunda olan ve Kütahya civarında hüküm süren Germiyanoğulları Beyliği, 1300'lere doğru Batı Anadolu'da fetihler yaparak üçüncü halka uc beyliklerinin kurulmasını sağladı. Sultan Öyüğü (günümüzde Eskişehir) bölgesinde, ucun en ileri hattı olan Söğüt'te yerleşen Türk boyunun başında Ertuğrul Gazi bulunmaktaydı. Ertuğrul Gazi'ye bağlı boyun bu bölgeye ne zaman ve nasıl geldiği kesin olarak bilinmemekle birlikte, konu hakkında farklı görüşler mevcuttur.

Haberin Devamı