Gazete Vatan Logo
Magazin Diriliş Ertuğrul'da yaprak dökümü! O da diziden ayrıldı

Diriliş Ertuğrul'da yaprak dökümü! O da diziden ayrıldı

TRT ekranlarının rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul'da bir ayrılık daha yaşandı.

Diriliş Ertuğrul'da yaprak dökümü! O da diziden ayrıldı

'Diriliş Ertuğrul'da' yaprak dökümü yaşanıyor. Dizinin ana karakterlerinin bir bir ayrılmasıyla dikkatleri üzerine toplayan Diriliş Ertuğrul'dan başrol Engin Altan Düzyatan'ın ayrılacağı konuşulurken, diğer bir yandan karakter tek tek ölüyor. Dizinin yayınlanan son bölümünde sürpriz bir karakter daha öldü, izleyenler şaştı kaldı. Diziye veda eden karakter oyuncu Cem Uçan'ın canlandırdığı Aliyar oldu.

Bilindiği üzere son olarak dizide 'Doğan Alp' karakterine hayat veren Cavit Çetin Güner diziden ayrılmıştı. Şimdi ise 'Diriliş Ertuğrul'un yayınlanan son bölümünde çok sevilen bir karakter olan 'Aliyar Bey' (Cem Uçan) diziden ayrıldı. Her bölüm farklı bir aksiyona sahne olan Diriliş Ertuğrul'da Aliyar karakterini canlandıran Cem Uçan diziden ayrıldı.

Sevilen dizi UEFA Avrupa Ligi Finali Ajax - Manchester United maçı nedeniyle önümüzdeki hafta yayınlanmayacak.

Diriliş "Ertuğrul" yeni bölümüyle 31 Mayıs Çarşamba 20:00'de TRT 1 ekranlarında.

ÇAVDAR OBASININ TARİHTEKİ YERİ

Çavdar obasının tarihte ilk kayıtları Çavdarların İlhanlılar ile Anadolu’ya gelmesi ile olur. Anadolu Selçuklu Devleti’nin İlhanlıların egemenliği altına girdiği dönemde gelirler Ankara civarında yaşarlar. Çavdarlar aslında Tatar bir Moğol boyudur. Çavdarlar ile Kayı boyunun bilinen bir savaşı olmuştur; ancak bu Ertuğrul bey zamanında değil Osman Bey zamanında olmuştur.

Haberin Devamı

Çevrelerinde ki köyleri yağmalayan ve Kayı egemenliğindeki Karacahisar pazarını basarak yağmalamaları üzerine, Osman Bey oğlu Orhan’ı bunları cezalandırmakla görevlendirdi. Çavdar beyi tutsak edildi ancak sonradan affedildi ve serbest kaldı. Sonradan itaat eden Çavdar obası Osmanlı hakimiyetine girdi ancak ataları Timur anadoluya gelip Osmanlı ile savaşına Osmanlı’yı sattılar ve Timur’u desteklediler.

CEM UÇAN KİMDİR?

Filinta dizisinde Bıçak Ali karakteri ile ciddi bir hayran kitlesine ulaşmayı başaran yakışıklı oyuncu Cem Uçan yeni dönemde Diriliş Ertuğrul dizisinde Aliyar karakterini oynamaktadır.

1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Cem Uçan daha önce Kurtlar Vadisi Pusu, Nizama Aldanmış Ruhlar, Acayip Hikayeler, Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Küçük Kıyamet, Filinta ve Sungurlar gibi bir çok projede rol almıştır. İstanbul doğumlu Cem Uçan’ın aslen nereli olduğu bilgisine henüz ulaşılamamıştır.

Haberin Devamı