Gazete Vatan Logo
Magazin Diriliş Ertuğrul yeni sezon için ilk fragmanı yayınladı!

Diriliş Ertuğrul yeni sezon için ilk fragmanı yayınladı!

Ekranların sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul yeni sezona bomba gibi girecek. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı yayına girdi. Çarşamba akşama ekrana gelecek olan Diriliş Ertuğrul'da neler olacak? İşte detaylar...

Diriliş Ertuğrul yeni sezon için ilk fragmanı yayınladı!

Diriliş Ertuğrul yeni sezon fragmanı yayınlandı. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul yeni sezona bomba gibi bir bölümle giriş yapacak. Diriliş Ertuğrul 62. bölüm yeni sezon fragmanı ve merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 62. BÖLÜM YENİ SEZON FRAGMANI

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEZON FİNALİNDE NELER YAŞANDI?

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş “Ertuğrul”un 61.Bölümünde Ertuğrul, yaşanan hengâmede yaralanan ağabeysini obaya getirmiştir. Sungur Tekin’in yaralanması Kayı otağında tansiyonu daha da yükseltir. Gündoğdu, bütün olanlardan Ertuğrul’u sorum tutar. Tüm yaşananlara, kendilerini dinlemeyen Ertuğrul’un neden olduğunu söyler. İki kardeş arasında sert bir tartışma çıkar. Bu sert tartışmanın üstüne Hayme’nin gelmesi olayı daha da büyütmüştür. Sungur Tekin’in yaralandığını öğrenen Hayme adeta yıkılır.

Bu durum bütün iplerin kopmasına neden olmuştur. Nice vakittir Süleyman Şah’ın evlatları arasında yaşananlar, artık durdurulamaz bir hale gelmiştir. Gündoğdu, annesine rest çekerek beylik seçimi için toyu toplamasını ister. Hayme, oğlunun bu isteğini kabul eder. Gündoğdu, Kayılar’a Bey seçilerek hem Ertuğrul’u durduracağını hem de obasını bütün tehlikelerden kurtaracağını planlar. Ancak, Ertuğrul’ da Kayılar’a bey olmak için aday olmuştur.

Haberin Devamı

Her iki kardeş de sıkı bir seçim çalışması yaparlar. Toyda yapılan seçimle Gündoğdu Kayılar’ın yeni beyi seçilir. Bu yaşananların üzerine Ertuğrul artık birlikte yaşamalarının mümkün olmadığını söyler. Ertuğrul kendisine inananlarla birlikte Bizans sınırına göç edeceğini açıklayarak toydan ayrılır. Hayme’nin bütün çabalarına rağmen Ertuğrul bu kararından dönmez. Ayrılık için çalışmalar başlamıştır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL HİKAYE VE KÜNYE

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı.

Haberin Devamı

Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. Diriliş “Ertuğrul” aynı zamanda bugünün hikayesi…

Haberin Devamı

13. yüzyılda İslam dünyası bugün ki gibi büyük sorunlar yaşıyordu. Bir lider ve bir kahraman bekliyordu. Diriliş “Ertuğrul” dizisi inşa sürecindeki yeni Türkiye için tarihin yol rehberliğinde bugüne çok şey söyleyecektir.

- Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler;

- Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm;

- Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik;

- Bu destanda büyüleyici bir aşk var.

”Moğolların baskılarıyla bunalan Kayılar, yurt bulamadıkları için Selçuklulara ait yayladan göç edememişlerdir.

Diriliş "Ertuğrul" Oyuncular

Engin Altan Düzyatan – Ertuğrul

Kaan Taşaner – Gündoğdu

Hülya Darcan – Hayme Ana

Esra Bilgiç – Halime

Didem Balçın – Selcan

Burcu Kıratlı – Gökçe

Cengiz Coşkun – Turgut Alp

Cavit Çetin Güner – Doğan Bey

Nurettin Sönmez – Bamsı Beyrek

Osman Soykut – İbn-i Arabi

Fahri Öztezcan – İlyas Fakih

Arda Anarat – Dündar

Burak Temiz – Yiğit Alp

Haberin Devamı

Gökhan Karacık – Derviş

Celal Al – Abdurrahman

Diriliş "Ertuğrul” Künye

Yapım: Tekden

Film Yapımcı: Mehmet Bozdağ

Proje Tasarım: Mehmet Bozdağ

Yönetmen: Metin Günay

Senaryo: Mehmet Bozdağ, Mustafa Burak Doğu, Alp Emre Oduncu

Senaryo Asistanları: Aslı Zeynep Peker Bozdağ

Genel Koordinatör: Hüseyin Nureddin Dal

Konsept Danışmanı: Mehmet Fahreddin Dal

Görüntü Yönetmeni: Veysel Tekşahin

TRT1 Proje Sorumlusu: Yahya Tayyip Aydeniz

Yapım Koordinatörü: Hamide Kecin Hurma

İdari Koordinatör: Nurcan Saltaş

Müzik: Alpay Göltekin – Zeynep Alasya

Sanat Yönetmeni: Özüdoğru Cici Kostüm

Tasarım: Serdar Başbuğ Başlık ve Takı Tasarım: Mücella Mert

Kurgu Yönetmeni: Akif Özkan

Cast Direktörleri: Canan Aydın Karabulut, Rabia Sultan Düzenli

Görsel Efektler: Genius Park

Diriliş “Ertuğrul” Hazırlık Süreci

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikaye ve çizimler bitti. Moğolistanlı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya mayıs ayında başladı.

Diriliş Ertuğrul için Riva ve Beykoz Kundura Fabrikasına 2 plato kuruldu.. Kayı Obası Riva’da yeniden canlandı. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağ ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kurulmuştur. Diriliş "Ertuğrul" set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer almaktadır.

Beykoz Kundura Fabrikasında 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekan, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, Tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.

Diriliş "Ertuğrul" için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.

Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı.

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. 28 Eylül’de motor dendi. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.