Gazete Vatan Logo

Direksiyonda en geveze Türkler

Direksiyonda en geveze Türkler

Cep telefonunda Avrupa’nın en gevezesi olan Türk halkı, bu alışkanlığını otomobil kullanırken de bırakmıyor. Filo kiralama devi LeasePlan’in global anketi sürücülerin araç kullanırken aynı zamanda birden fazla uğraş edindiğini rakamlarla ortaya koydu.

17 ülkedeki araç kullanıcılarını kapsayan ankete göre, sürücülerin yüzde 81’i araç kullanırken birden fazla şeyle uğraştığını itiraf etti. Araştırmaya göre, direksiyon başında yaygın olarak yapılan faaliyetler arasında telefonla konuşmak yüzde 69’la birinci, bir şeyler içmek yüzde 36’yla ikinci ve yemek yemek yüzde 32’yle üçüncü sırada yer aldı.

Direksiyon başında telefonla konuşma alışkanlığı Türkiye’de de ilk sırada. Türk sürücülerin yüzde 65’i araç kullanırken telefonla konuşurken, yüzde 23’ü sigara içtiğini, yüzde 16’sı sosyal medyayı aktif olarak kullandığını ve yüzde 13’ü mesajlaştığını belirtti. Ankette sürücülerin 3’te 1’nden fazlası olan yüzde 34’lük bir kısmının otomobilleriyle telefonları arasında seçim yapamaması öne çıkan bir diğer önemli detay oldu.

Haberin Devamı

Araç kullanırken agresifiz

Ankette sürücülere trafikte agresif tavırlarla karşılaşılıp karşılamadıkları da soruldu. Bu soruya korna çalınması, zikzak çizme, yakın takip, aşırı yüksek hızla yanından geçilmesi ve agresif el kol hareketlerinde bulunulması en çok verilen cevaplar olurken, son yıllarda sözlü tacizin artması dikkat çekti.