Gazete Vatan Logo

Dink soruşturmasında Albay Öz tutuklandı

Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında nöbetçi hakimliğe sevk edilen 7 şüpheliden Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.

Dink soruşturmasında Albay Öz tutuklandı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Jandarma istihbarat görevlisi astsubay Veysel Ş., İstanbul İl Jandarma İstihbarat Komutanlığında görevli astsubay Ecevit E.ve sivil Adem S. tutuklanarak cezaevine götürüldü. Nöbetçi hakimliği sevk edilen diğer isimlerden Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Tefik C. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Önder A. ve uzman jandarma Osman K. adli kontrol şartı olmaksızın serbest bırakıldı.

Gün’ün işlemleri sürüyor

Soruşturma savcısı Gölkap Gökçü 7 şüphelinin de tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevketti. Şüphelilerden, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanlığında görevli Yüzbaşı Metin Y. ve Gazeteci Ercan Gün’ün ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

10 kişi tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında daha önce İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli astsubay Abdullah Dinç, eski uzman çavuş Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesinde görevli Ergün Yorulmaz ile jandarma astsubay Emre Cingöz, Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz, Gazi Günay ve Albay Ali Barış Sevindik’in “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “FETÖ/ PDY’ye üye olma” ve “kasten adam öldürme suçuna iştirak etme” suçlarından tutuklanmıştı.

Haberin Devamı