Gazete Vatan Logo

Dink’in öldürüleceğini 10 ay önce haber verdim

Dink davasının tutuksuz sanığı Trabzon Emniyeti’nde görevli Muhittin Zenit, “Devlete cinayetin işleneceğini 10 ay önce haber verdim” dedi. Zenit Rakel Dink’ten ise özür diledi.

Dink’in öldürüleceğini 10 ay önce haber verdim

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Ogün Samast ve Yasin Hayal’in yargılandığı dosya ile birleşen 35 sanıklı davanın 5. duruşması görüldü. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma sanık polis Muhittin Zenit’in savunmasıyla başladı.

‘Tuncel’e son paramı verdim’

F4 raporunda yazan tüm bilgileri Erhan Tuncel’den aldığını belirten Zenit, “Erhan Tuncel sık sık para isterdi. Ona ’Aman Erhan bu işin önüne geç, bilgileri getir’ diye beyanlarım var. Bir gün benden para istedi ve cebimde sadece 20 TL çocuğumun süt parası vardı. Ben de bu süt parasını verdim ve ‘Ne olur Erhan bilgi getir” dedim. Alternatifi olmadığı için onunla çalışmak zorundaydık. Aldığımız bilgileri de raporlara geçirdik. Tüm bilgileri raporlara yansıttığım aşikardır. ’Dink’in ne pahasına olursa olsun öldürülecektir’ ifadesi de raporlarda yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Daha açık nasıl yazabilirim’

Zenit, “Hrant Dink’in öldürüleceğini daha açık hangi ifadelerle yazabilirdim” dedi. Kendisinin yem olarak kullanılmaya çalışıldığını söyleyen ve cinayetle ilgili rapor tutan tek kamu görevlisi olduğunu söyleyen Zenit, “Benim ne böyle bir örgütün varlığından haberim var, ne de bu örgüte üyeliğim var. Benim böyle bir örgüte üye olmam için planın bir parçası olmam lazım. Ama ben bu planı 10 ay öncesinden devlete bildiriyorum. Bu üyesi olduğum örgütü sabote etmek anlamına gelmiyor mu? Ne böyle bir örgütün varlığından haberdarım, ne de üyesiyim. Sadece emniyet teşkilatı örgütünün kamu görevlisiyim” dedi. Cinayetten sonra Tuncel ile yaptığı telefon konuşmaları gündeme gelen Zenit buna ilişkin ise, “Ben o görüşmede karşımdaki adamı konuşturmaya çalışıyorum. Zarflama yapıyorum. Asıl cinayeti önlemeyen bu telefon görüşmesini basına verenler” ifadelerini kullandı.

Rakel Dink’ten özür diledi

Zenit, savunması sırasında “Hrant Dink bu ülke için zararlı bir insan değildi. Dink’in söylediği sözden dolayı adım adım ölüme götüren süreç hazırlanmıştır. Tek bir özür borcum var. Vicdanen rahatlamak için mahkeme huzurunda Rakel Dink’ten özür diliyorum” şeklinde konuştu. Mahkeme, Zenit’in çapraz sorgusunun tamamlanması için duruşmayı bugüne erteledi.

Haberin Devamı