Gazete Vatan Logo

Dink en çok Veli Küçük’ten çekiniyordu!

Hrant Dink’in avukatı Erdal Doğan, “En tedirgin olduğu şahıs Veli Küçük’tü” dedi. Doğan, Agos Gazetesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Dink’in kendisine “5-6 ay önce Veli Küçük tarafından birkaç kez telefonla tehdit edildiğini” anlattığını aktardı

Doğan, “O zaman biz çok üzerinde durmadık. Çünkü, yüzlerce tehdit alıyordu. Ama kendisi Veli Küçük’ün tehditlerinden, diğer tehditlere göre daha fazla tedirgin olduğunu söyledi. Doğan, Dink’e karşı 2-2.5 yıldır toplumsal bir linç kampanyası sürdürüldüğünü dile getirerek, ” Bu cinayet 2.5 yıldır ’geliyorum’diyordu. Türkiye’nin en yüksek kademesinde işlenen hukuk cinayeti ile Dink mahkum edildi ve linç süreci başladı “ diye konuştu.Doğan, Hukukçular Birliği Başakanı Kemal kerinçsiz’i kastederek, Kerinçsiz ve adamlarını, Dink’e karşı gazete binası önünde, mahkeme önlerinde sürekli “kışkırtıcı” eylemlerde bulunduğunu ifade etti.

Kafalarına taş düşse Veli Küçük’ten biliyorlar
Hrant Dink’in “Türklüğü alenen aşağılamak” suçundan yargılandığı soruşturmanın başlamasına neden olan isim Avukat Kemal Kerinçsiz cinayetin ardından sorularımızı şöyle yanıtladı:

Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından ne hissettiniz?
Sonuçta ölen bir insan. Ve birinin ölümünden mutlu olacak zihniyette biri değilim. Yakınlarına sabır versin. Sonuçta benim kavgam Hrant Dink’in şahsıyla ilgili değil. Savunduğu düşünceleriyle ilgili.

Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından tepki aldınız mı?
Çok fazla kişinin tepkisi oldu. Ancak bu benim için önemli değil. Ben doğrularımı savundum.

Hrant Dink’in yargılandığı duruşmada sizin ve Veli Küçük’ün adı sık sık gündeme geldi...

Veli Küçük’ü çok fazla tanımıyorum. Ancak üzüldüğüm şey şu; bu ülkede birilerinin kafasına taş düşse Veli Küçük’ten biliyor. Bu iddiayı ileri süren avukatın şunu düşünmesini isterdim: ’Telefonla arayan kişi herhangi biri olabilir ve hedef şaşırtmak için Veli Küçük’ün adını kullanabilir’. Veli Küçük’ü bir cinayetle suçlamak için ayakları oluşmamış bir iddiayla suçlamak yanlış. Bence birileri özellikle kendisini hedef gösterip, gerçek katil ve katillerin bulunmasını engellemeye çalışıyor.

Hrant Dink’in gerçek katilleri kim sizce?
Küresel güçler, Türkiye üzerinde çıkarları olan, Türkiye’nin istikrarını bozmak isteyenler, ülkemizde kaos yaratıp Büyük Ortadoğu Projesini canlandırmak isteyenlerin parmağı var. Hrant Dink’in katili milliyetçi, ulusalcı ve ülkesini seven bir Türk olamaz.

Veli Küçük kimdir?
Susurluk soruşturmasında adı ciddi iddia ve belgelerle gündeme gelen tek asker Veli Küçük. MHP’ye yakınlığıyla tanınıyor. Şeriat ve İslami partileri sevmediği biliniyor. Resmi varlığı kabul edilmeyen JİTEM’in kurucusu olduğu ileri sürülen Küçük, Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanlığı yaptı. Küçük, Susurluk olayında adının geçtiği dönemde Giresun Jandarma Bölge Komutanı’ydı. Daha sonra Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alayı’nda görev aldı. Ağustos 2000’de Yüksek Askeri Şura kararıyla emekli edildi. Emekli olduktan sonra bir marketler zincirinin yönetim kurulu başkanı oldu, ancak adı değişik iddialara da karıştı. Küçük, Ağustos 2001’de İran - Azerbaycan ilişkilerinin gerildiği bir dönemde Bakü’de ortaya çıktı. Azeri basınına ” Türk ordusu yardıma hazır“ diye konuştu.

Haberin Devamı